WSJ: Το ΔΝΤ θέλει «πάγωμα» των ελληνικών δανείων μέχρι το 2040

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρότεινε την επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων έως το 2080 και τη χορήγηση περιόδου χάριτος έως το 2040. Απρόθυμοι εμφανίζονται οι Ευρωπαίοι.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal , που επικαλείται αξιωματούχους του Ταμείου, προτείνεται επιμήκυνση της αποπληρωμής των ελληνικών ομολόγων έως το 2080 και χορήγηση περιόδου χάριτος των δανείων της Ελλάδας έως το 2040.

Το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις στην Ευρωζώνη, προκειμένου να αφήσουν την Ελλάδα να μην αποπληρώσει τόκους και κεφάλαια μέχρι το 2040, ενώ ζητεί τη σταθεροποίηση του επιτοκίου αποπληρωμής, για τα επόμενα 30 – 40 χρόνια, στα τρέχοντα επίπεδα του 1,5%, μ' όλες τις αποπληρωμές των τόκων να αναβάλλονται έως την ωρίμανση των δανείων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι προτάσεις του ΔΝΤ ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που είναι πρόθυμοι να κάνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας όσον αφορά το χρέος. Η συγκεκριμένη πρόταση μοιάζει ικανή να δημιουργήσει νέες προστριβές ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης επιθυμούν την παραμονή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν είναι διατεθειμένες να κάνουν τόσο μεγάλες παραχωρήσεις στα δάνειά τους προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου