Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους, που χάθηκε εντός του αιγυπτιακού εναέριου χώρου


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες εντοπισμού της πτήσης MS804 των αιγυπτιακών αερογραμμών που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενώ πετούσε από το Παρίσι προς το Κάιρο. Το αεροσκάφος Α320 που έχει εξαφανιστεί από το ραντάρ, με 56 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα έχει πιθανόν συντριβεί στη θάλασσα, σύμφωνα με αξιωματούχους της αεροπορικής εταιρίας EgyptAir, αλλά και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στην Αίγυπτο.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το αεροσκάφος εξαφανίστηκε ενώ πετούσε εντός του αιγυπτιακού ενάεριου χώρου, πάνω από τη Μεσόγειο.

Το αεροσκάφος της Egyptair είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία. Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος). 

Στο μεταξύ, η αεροπορική εταιρεία Egyptair δημοσίευσε τον κατάλογο των 56 επιβατών του αεροσκάφους της που εξαφανίσθηκε τη νύκτα: πρόκειται για 30 Αιγύπτιους, 15 Γάλλους, 1 Βρετανό, 1 Καναδό, 1 Βέλγο, 1 Πορτογάλο, 1 Αλγερινό, 1 Σουδανό, 1 πολίτη του Τσαντ, 2 Ιρακινούς, 1 Σαουδάραβα και 1 Κουβεϊτιανό.

Τέλος, το Reuters μεταδίδει ότι οι Έλληνες ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας συνομίλησαν με τον πιλότο του αεροσκάφους όσο αυτό βρισκόταν στον ελληνικό εναέριο χώρο και δεν ανέφερε την ύπαρξη προβλημάτων,

Η Ελλάδα συμμετέχει στις έρευνες

Στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας-διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή, 130 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά Καρπάθου, στην οποία αναφέρθηκε απώλεια ίχνους του αεροσκάφους αιγυπτιακών αερογραμμών MS 804 που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κάιρο, από πλευράς ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν διατεθεί τα ακόλουθα μέσα:

- Στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης, ένα C-130 βορείως της Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

- Η Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος.

- Έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο (1 Super Puma) και κινείται για μεταστάθμευση ακόμη ένα (1 S-70) στην Κάρπαθο σε ετοιμότητα. 
Εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε πάνω από την Μεσόγειο, αεροσκάφος με 69 επιβάτες και πλήρωμα που είχε απογειωθεί από το Παρίσι με προορισμό το Κάιρο


Σύμφωνα με την εταιρεία στην οποία ανήκε το αεροσκάφος, την EgyptAir, η επαφή χάθηκε αφού η πτήση είχε ήδη μπει μερικά χιλιόμετρα στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.
Το Κάιρο έχει ήδη αναπτύξει συνεργεία αναζήτησης.


Πρόκειται για αεροσκάφος Airbus Α320 που εκτελούσε την πτήση MS804 και στο οποίο επέβαιναν 59 επιβάτες και 10μελές πλήρωμα.




Απογειώθηκε από το Σαρλ ντε Γκωλ στις 22:45
Είχε απογειωθεί από το Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού στις 22:45 το βράδυ της Τετάρτης και το στίγμα χάθηκε στις 02:45 (ώρα Καΐρου).


Σε ανάρτησή της στο Twitter, η εταιρεία ανέφερε πως το αεροσκάφος πετούσε στα 37.000 πόδια και είχε ήδη μπει 16 χιλόμετρα στον αιγυπτιακό ενάεριο χώρο όταν χάθηκε «κάθε επαφή» μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου