Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ανάπτυξη

Η Ελλάδα θα επανέλθει στην ανάπτυξη, κυρίως λόγω της επαναφοράς της εμπιστοσύνης, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δείχοντας αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών.
Η επίτευξη συμφωνίας είναι εφικτή και αναγκαία, απάντησε ο κ. Μοσκοβισί σε ερώτηση σχετικά με τη συνεδρίαση του Εurogroup της 9ης Μαίου, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για επανάληψη της κρίσης του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως προς το πακέτο της αξιολόγησης για το ασφαλιστικό, τη φορολογία εισοδήματος, τα κόκκινα δάνεια, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και άλλες μεταρρυθμίσεις έχει επιτευχθεί συμφωνία που φτάνει στο 99% των θεμάτων.

Για το δεύτερο πακέτο των εφεδρικών μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ, υπογράμμισε ότι οι δύο πλευρές εργάζονται αυτή τη στιγμή για τη δημιουργία ενός μηχανισμού, ο οποίος θα προβλέπει την ενεργοποίηση μέτρων σε περίπτωση που υπάρχει δημοσιονομικό κενό, που δεν επιτρέπει την επίτευξη του στόχου για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ από το 2018.

«Πρέπει να βάλουμε όλη την ενέργειά μας, μια συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία, είναι βάσιμα αισιόδοξος για αυτή τη συμφωνία, χωρίς να σημαίνει ότι πρόκειται για ένα θέμα εύκολο», σημείωσε ο Π. Μοσκοβισί, κάνοντας σαφές ότι η συμφωνία είναι σημαντική για την Ελλάδα και την Ευρώπη και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος επιστροφής στο περσινό σενάριο, όπου τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου