Βίαιη καταστολή μαθητών και φοιτητών στη Χιλή

Αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με φοιτητές και μαθητές που διαδήλωσαν χθες Πέμπτη στους δρόμους της πρωτεύουσας της Χιλής, του Σαντιάγο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ότι η κυβέρνηση της χώρας καθυστερεί υπερβολικά να προωθήσει τη μεταρρύθμιση του συστήματος ανώτατης εκπαίδευσης.
Κατά τη διάρκεια της πορείας των μαθητών και φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε χωρίς την έγκριση των αρχών, οι μαθητές και οι φοιτητές προσπάθησαν να κλείσουν την Αλαμέδα, μια από τις βασικές οδικές αρτηρίες του Σαντιάγο, και να διαδηλώσουν μπροστά στον χώρο του προεδρικού μεγάρου Λα Μονέδα. Όμως μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας απώθησαν το πλήθος των νεαρών κάνοντας χρήση εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση και δακρυγόνων. Ομάδες διαδηλωτών πέταξαν πέτρες και έστησαν φλεγόμενα χαρακώματα.

«Καταλάβαμε ειρηνικά τον δρόμο, αλλά δυστυχώς η αστυνομία μας απώθησε με βάρβαρο τρόπο», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου μαθητών γυμνασίων Χοσέ Κορόνα, μούσκεμα ακόμη από το νερό που εκτόξευσε υπό πίεση η αστυνομία, μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τα χθεσινά επεισόδια σημειώθηκαν εν μέσω της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων στη Χιλή για το θέμα της μεταρρύθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου