Πούτιν: Μας ενώνει η αμοιβαία συμπάθεια

Για «αμοιβαία συμπάθεια που ενώνει Ρώσους και Έλληνες και τους κάνει να ξεπερνούν τις δυσκολίες» έκανε λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Άγιον Όρος - Θερμά μηνύματα ΠτΔ και ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά.
Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την ευκαιρία που είχε να βρεθεί και πάλι ως προσκυνητής στο ξεχωριστό αυτό κομμάτι της Ελλάδας.

«Χαίρομαι που έχω τη δυνατότητα να επισκεφτώ και πάλι το Άγιο Όρος, το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται ως το περιβόλι της Παναγίας» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι «ο κάθε άνθρωπος που μπαίνει σ’ αυτή τη γη της προσευχής, φέρει ιδιαίτερα αισθήματα». «Το Άγιο Όρος είναι μοναδική εστία του Ορθοδοξίας» συνέχισε ο κ. Πούτιν και εξήρε τον ρόλο του στην ενδυνάμωση του Χριστιανισμού.
«Ευελπιστούμε στη στερέωση των σχέσεων με το Άγιο Όρος» κατέληξε, αναγνωρίζοντας ότι «είναι ευχάριστο το γεγονός πως κάθε χρόνο το επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι προσκυνητές από τη Ρωσία».

Από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος του απηύθυνε μήνυμα θερμής υποδοχής. 


«Σας υποδέχομαι με ειλικρινή συγκίνηση σ’ αυτό το ιερό κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, το Άγιο Όρος» τόνισε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και υπογράμμισε ότι «εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας σ’ όλη την Οικουμένη».

«Ιδίως τους χαλεπούς καιρούς, εδώ είναι ο κατάλληλος τόπος για έναν ηγέτη προκειμένου να εμπνευστεί ως προς τους δείκτες πορείας που πρέπει να ακολουθεί, όταν λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος. Αυτοί οι δείκτες - εξήγησε - είναι ο ανθρωπισμός, η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη και η ειρήνη

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε αφοσιωμένοι σ’ αυτούς τους δείκτες, γνωρίζουμε ότι η Ρωσία, υπό την ηγεσία σας, κινείται προς την ίδια κατεύθυνση» τόνισε, απευθυνόμενος προς τον κ. Πούτιν. «Εύχομαι να οδηγείτε τον ρωσικό λαό στον δρόμο της δημιουργίας και της ευημερίας» κατέληξε.

«Το Άγιο Όρος μας διδάσκει τον διάλογο για την αναζήτηση, ιδίως σε καιρούς κρίσης» υπογράμμισε, κατά την προσφώνησή του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. «Είναι μεγάλη τιμή να σας καλωσορίζω σ’ αυτό το μέρος» έσπευσε να προσθέσει.

Σημειώνεται ότι ο κ. Πούτιν ακολούθως, αναχώρησε για τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, όπου βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος. Η συγκεκριμένη επίσκεψη είναι αυστηρά προσωπική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου