Κόντρα Μαξίμου - Ν.Δ. για τις αποκαλύψεις πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας

Σύγκρουση μεταξύ του Μαξίμου και της Νέας Δημοκρατίας σημειώθηκε μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2012 Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα.
«Ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, κ. Τσίπρας, επιμένει, για δεύτερη μέρα, στην εκκωφαντική σιωπή. Επιβεβαιώνει, έτσι, τις αποκαλύψεις για άμεση εμπλοκή του σε σκάνδαλο συγκάλυψης μιας υπόθεσης, που αφορά στη σεξουαλική παρενόχληση εργαζόμενων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας» λέει μεταξύ άλλων η ΝΔ ρίχνοντας βολές κατά της κυβέρνησης.

«Εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο», συνεχίζει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά υπαλλήλους της πρεσβείας το 2012. Μεταξύ αυτών, φέρεται να είναι και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον πέντε επιστολές έστειλαν γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, ζητώντας την παρέμβασή του, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Αλέξης Τσίπρας το 2013 έστειλε ο ίδιος επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο στην οποία ανέφερε: «Εφιστώ την προσοχή σου σε ένα ευαίσθητο θέμα στο οποίο περιμένω την συμβολή σου και την παρέμβασή σου με τον καλύτερο τρόπο, το ήδη γνωστό σε εσάς ζήτημα που έχει προκύψει με τον νέο πρέσβη στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά ΜΜΕ για να βλάψουν την αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».


Αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013

Για αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών»,. κάνουν λόγο πηγές της κυβέρνησης απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση κατηγορεί τη ΝΔ, στην οποία καταλογίζει ότι μπροστά στο αδιέξοδο των αποκαλύψεων για τις «τρυφερές» σχέσεις της με ανθρώπους που κατηγορούνται για εκβιασμό «προσπαθεί να κάνει πολιτική τσαλαβουτώντας στον κιτρινισμό και την ξεφτίλα του Πρώτου Θέματος. Ας σοβαρευτούν λίγο, γιατί δεν πρόκειται να καταλάβουν για πότε θα μετεξελιχθούν σε κόμμα - τσίρκο».

Οι ίδιες πηγές τονίζει ότι η υπόθεση ήταν γνωστή και δημοσιευμένη, όπως και η επιστολή Τσίπρα στον Μαδούρο και επικαλούνται άρθρο της ιστοσελίδας Antinews, στο οποίο γινόταν αναφορά στο θέμα.

«Συνεπώς, όλη αυτή η ιστορία των 'συγκλονιστικών αποκαλύψεων' δεν είναι τίποτα περισσότερο από ξαναζεσταμένος κιτρινισμός. Περαστικά» κατέληξαν λέγοντας οι πηγές.


Ο κ. Τσίπρας δυσκολεύεται να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Μετά από την απάντηση της κυβέρνησης, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έκδωσε νέα ανακοίνωση: «Το Μαξίμου, επιτέλους, μετά από δύο ημέρες εκκωφαντικής σιωπής, επιβεβαίωσε ότι η επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μαδούρο είναι υπαρκτή».

«Καταλαβαίνουμε τη δυσκολία του κ. Τσίπρα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το 'ηθικό πλεονέκτημα' του ΣΥΡΙΖΑ πνίγηκε στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας. Ο Α. Τσίπρας παραμένει βαριά εκτεθειμένος», συνέχισε η ίδια ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου