Και τώρα το Eurogroup με Τσακαλώτο


Στις 4μμ ξεκινά το Eurogroup
Την «κατ΄ αρχήν συμφωνία» για τα περιεχόμενα της αξιολόγησης και τη συζήτηση που αναμένεται ότι θα γίνει για τα δύο πεδία -τον μηχανισμό προληπτικών μέτρων και το χρέος- περιγράφουν πηγές του ΥΠΟΙΚ. Σε άτυπη ενημέρωση αναφέρουν ότι το πρωί της Δευτέρας ξεκινά η διαπραγμάτευση για την Ελλάδα, πρώτα σε επίπεδο EWG στο οποίο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γ. Χουλιαράκης, ενώ στις 4 μμ ξεκινά το Eurogroup υπό τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία με τα περιεχόμενα της αξιολόγησης» αναφέρουν οι ίδιες πηγές του ΥΠΟΙΚ. Και ονοματίζουν στα πεδία το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τους έμμεσους φόρους.
Προληπτικά μέτρα και χρέος.

Οι ίδιες πηγές του ΥΠΟΙΚ κάνουν επίσης γνωστό ότι ο μηχανισμός αυτόματης ρύθμισης του ελλείμματος (σ.σ. για το προληπτικό πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ) «έχει αποσταλεί στους θεσμούς και αναμένεται να υπάρξει σχετική συζήτηση στο αυριανό EWG και Eurogroup».

Αναφέρουν ακόμη ότι «συζήτηση θα γίνει και για το χρέος, για πρώτη φορά του επίσημου τομέα, όπως προβλέπει η συμφωνία του καλοκαιριού».

Γερμανική παρέμβαση
Οι τοποθετήσεις των πηγών του ΥΠΟΙΚ έρχονται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση θα πρέπει να προηγηθεί των όποιων αποφάσεων για το χρέος.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο αναφέρθηκε σε μη εφικτό τρίγωνο περιγράφοντας τις απαιτήσεις της Γερμανίας για μέτρα, συμμετοχή του ΔΝΤ και παράλληλα την απροθυμία της να κάνει παρεμβάσεις στο χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου