Ραντεβού με τα νέα προαπαιτούμενα το φθινόπωρο

Ομαλά αναμένεται να εξελιχθεί το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, το οποίο θα επικυρώσει τυπικά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ. Νέο ραντεβού το φθινόπωρο για τα νέα προαπαιτούμενα.
Σε ενημέρωση δημοσιογράφων για τις εργασίες της συνόδου, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε: «Είναι η πρώτη ενημέρωση Τύπου, στην οποία δεν χρειάζεται να μιλήσω για την Ελλάδα». Προανήγγειλε ένα πολύ σύντομο Eurogroup, χωρίς συζήτηση για το ελληνικό πρόβλημα.

Ερωτηθείς για την επικύρωση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και την έγκριση της εκταμίευσης των 7,5 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, περιορίστηκε στην απάντηση ότι η συνεδρίαση των διοικητών του ESM αναμένεται να είναι «ομαλή» και χωρίς εκπλήξεις.

Οι διοικητές του ΕSΜ, που είναι οι υπουργοί Οικονομικών των 19, θα συνέλθουν το μεσημέρι πριν από τη σύνοδο της Ευρωζώνης και αναμένεται να επικυρώσουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ.


Πριν το βρετανικό δημοψήφισμα
Η διαδικασία είναι καθαρά τυπική και η εκταμίευση πρέπει να γίνει πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Ο αξιωματούχος ερωτήθηκε και για την εκταμίευση της επόμενης υποδόσης που προβλέπεται για το φθινόπωρο ύψους 2,8 δισ. ευρώ.

«Υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα που πρέπει να εφαρμοστούν» ανέφερε και ανανέωσε το ραντεβού μετά το καλοκαίρι, όταν όλοι θα έχουν περισσότερη «ενέργεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου