Παρέμβαση Αρείου Πάγου μετά τις δηλώσεις Πολάκη- Τι απαντά ο ίδιος

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι «το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων».
Για να εξακριβωθεί η βασιμότητα ή οχι των όσων υποστήιξε ο Πολάκης, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Η κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα τα δημοσιεύματα με τις σχετικές δηλώσεις του κ. Πολάκη

Όπως αναφέρει

«Σας διαβιβάζουμε φύλλα ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία περιέχονται δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με τις οποίες ‘’…….Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Το δικαστικό σώμα απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων, ένα πολύ μεγάλο μέρος των δικαστών – για να το πω κομψά - έχει δεσμεύσεις ή - για να το πω λιγότερο κομψά - είναι στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος’’ και παρακαλούμε να ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προς διακρίβωση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Επίσης να ενεργήσετε οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη ήθελε κριθεί αναγκαία.

H Eισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ευτέρπη Κουτζαμάνη


Π. Πολάκης: «Ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της επίθεσης προς την κυβέρνηση» οι δηλώσεις για παραδικαστικό κύκλωμα


«Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του για λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων, «οι οποίες ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης, προς την κυβέρνηση» και διευκρινίζει ότι αυτές «αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο».

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.

Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.

Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.

Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου