Στην τελική ευθεία για «Αστέρα» και Ελληνικό

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση του «Αστέρα» Βουλιαγμένης. Το αναθεωρημένο σχέδιο της πολεοδομικής ανάπτυξης του ακινήτου εξετάστηκε σε συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων του ΣτΕ και η γνωμοδότησή του αναμένεται να κοινοποιηθεί σύντομα στο ΤΑΙΠΕΔ
Στην περίπτωση του Ελληνικού έχει υποβληθεί το MOU, το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψε πρόσφατα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ με τον επενδυτικό όμιλο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να λάβει έγκριση σε σύντομο χρονικό διάστημα, με δεδομένο ότι στα τέλη του 2014 είχε δώσει το «πράσινο φως» που είχε οδηγήσει στην υπογραφή της αρχικής σύμβασης τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου.

Ορισμένες πηγές επιμένουν στις διατάξεις του νόμου 4068/2012 που ορίζουν ότι πριν από την επικύρωση της σύμβασης από τη Βουλή πρέπει να εγκριθούν η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και το σχέδιο προεδρικού διατάγματος.

Χρειάζεται επίσης να εκδοθούν σειρά υπουργικές αποφάσεις για τη διευθέτηση σημαντικών ζητημάτων, όπως οι ζώνες που θα παραχωρηθούν κατά πλήρη κυριότητα και αυτές που θα παραμείνουν στους επενδυτές για 99 χρόνια.

Άλλες πηγές ωστόσο αναφέρουν ότι με την επικύρωση της συμπληρωματικής συμφωνίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο εξασφαλίζονται ικανοποιητικές εγγυήσεις για να προχωρήσει άμεσα η επίλυση των υπόλοιπων θεμάτων μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου