Νέες απειλές Ερντογάν με αφορμή το Αρμενικό και «εργαλείο» τους πρόσφυγες

Νέες απειλές εκτόξευσε προς όλη την Ευρώπη και για μια ακόμη φορά ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την εκ μέρους της Γερμανίας αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, κάτι που, όπως τουλάχιστον δείχνει η Άγκυρα, αποτελεί γι΄ αυτήν σχεδόν «casus belli».
«Το θέμα, εν προκειμένω, δεν είναι οι Αρμένιοι αλλά το ότι το αρμενικό ζήτημα χρησιμοποιείται παντού στον κόσμο ως ένα μέσο εκβιασμού προς την Τουρκία» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του η οποία μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ της χώρας και ο οποίος για μια ακόμη φορά χρησιμοποίησε το θέμα του προσφυγικού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν το ζήτημα αυτό δεν διευθετηθεί, κι εμείς θα αφήσουμε την Ευρώπη στα δικά της προβλήματα».

«Ή θα βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας με ισότιμο τρόπο ή η Τουρκία θα πάψει να είναι ένα φράγμα για τα προβλήματα της Ευρώπης. Θα σας εγκαταλείψουμε στις δικές σας έγνοιες», είπε συγκεκριμένα και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε μόλις χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής καγκελαρίας να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως«οι γερμανοτουρκικές σχέσεις είναι πολύ γερές ώστε να κινδυνέψουν από ένα τέτοιο ζήτημα».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε σε «ιστορικό λάθος» του γερμανικού κοινοβουλίου, δηλώνοντας πως η Τουρκία «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις εναντίον της κατηγορίες περί γενοκτονίας», λέγοντας μάλιστα πως οι Γερμανοί βουλευτές δεν υπολόγισαν πως ψηφίζοντας κάτι τέτοιο θα χάσουν έναν φίλο όπως η Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου