Θ. Δρίτσας για Cosco: Yπάρχουν κάποιες διαφορές, στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας της κυβέρνησης


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγές και βελτιώσεις του κυρωτικού νομοσχεδίου της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ, άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας το βράδυ της Τετάρτης στην τελευταία συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, κατά την οποία το νομοσχέδιο ψηφίστηκε.

Στο πλαίσιο της απάντησής του, προς τους βουλευτές οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την επιστολή της COSCO προς την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλή με την οποία ζητεί αλλαγές στον κυρωτικό νόμο, ο κ. Δρίτσας ανέφερε ότι θα την μελετήσει καλύτερα, θα δει τις ενστάσεις, τις αντιρρήσεις, θα προβληματιστεί ενδεχομένως για πιθανές βελτιώσεις, θα αντιμετωπίσει το κάθε τι και «θα δούμε πως θα ρυθμίσουμε το θέμα».

Πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας, αφού σύστησε «καταρχήν ψυχραιμία» δεδομένου ότι και οι βουλευτές αναζήτησαν επισταμένως εξηγήσεις για την σημασία της επιστολής αυτής στην εξέλιξη της νομοθέτησης και υπήρξαν δημοσιεύματα, είπε πως «Δεν μπορεί με μια επιστολή και με την νομοθετική λειτουργία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή να αναστατώνεται το σύμπαν και να τίθεται σε αμφισβήτηση το ταξίδι του πρωθυπουργού και η κοινοβουλευτική διαδικασία».

Βεβαίωσε σε όλους τους τόνους ότι «Οι σχέσεις μας με την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι σχέσεις σταθερές, είναι σχέσεις προοπτικής, στρατηγικού χαρακτήρα και η όλη η κυβέρνηση υπηρετούμε αυτούς τους σχεδιασμούς με συνέπεια και συστηματικότητα» και σημείωσε ότι όλα τα άλλα είναι «παραπολιτικού χαρακτήρα». Μάλιστα προσέθεσε πως δεν είναι δυνατόν «να θέτουμε διακυβεύματα για την κύρωση ενός νόμου, πολύ σοβαρού και με ιδιαίτερη σημασία, αλλά που αλλιώς κάποια θέματα συζητούνται και αλλιώς τίθενται».

Ο υπουργός υπογράμμισε ακόμη το γεγονός ότι εκπρόσωπος της COSCO δεν προσήλθε στην Επιτροπή, παρότι κλήθηκε, και έστειλε μια επιστολή σημειώνοντας πως θα την μελετήσει, «αλλά το περιεχόμενο πρέπει να αντιστοιχεί στο σεβασμό του Κοινοβουλίου και στην νομιμότητα».

ΝΔ: Η επιστολή - κόλαφος της Cosco δείχνει την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης

«Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο του «άλλα λέμε, άλλα συμφωνούμε, άλλα ψηφίζουμε»», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για επιστολή- κόλαφο της Cosco που δείχνει σε όλο της το μεγαλείο την πλήρη αναξιοπιστία της κυβέρνησης.

«Η σταθερή αυτή πολιτική αναξιοπιστίας, διώχνει και θα συνεχίσει να διώχνει επενδύσεις, την ώρα που η ελληνική οικονομία τις έχει ζωτική ανάγκη. Αλήθεια, ποιος θα εμπιστευτεί αυτήν την κυβέρνηση, εντός και εκτός Ελλάδας;

Η χώρα δεν αντέχει και άλλους διασυρμούς από την σημερινή κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον υπουργό του κ. Δρίτσα. Οφείλουν άμεσα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου