Επίθεση με 36 νεκρούς στο αεροδρόμιο Ατατούρκ


Δέκα νεκροί και είκοσι τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός των εκρήξεων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο Μποζντάγ σημείωσε πως πρόκειται για τις πρώτες πληροφορίες, σημειώνοντας ότι αυτές μπορεί να αλλάξουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «ο δράστης αρχικά πυροβόλησε με όπλα καλάσνικοφ.και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη» πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, πριν φτάσει στο μηχανήματα ελέγχου του αεροδρομίου. 

Έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος στο αεροδρόμιο, ενώ δεν γίνονται απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών. Όλες οι πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ κατευθύνονται σε άλλους προορισμούς. 






Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πως οι δύο εκρήξεις συγκλόνισαν τον τερματικό σταθμό των πτήσεων εξωτερικού προκαλώντας πανικό μεταξύ των επιβατών.

«Ήταν πολύ ισχυρή η έκρηξη, όλοι άρχισαν να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk.

Σύγχυση επικρατεί προς το παρόν σχετικά με τον αριθμό των εκρήξεων και των θυμάτων. Δύο ή τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν, δίχως όμως να είναι γνωστό αν πρόκειται για χειροβομβίδες ή επιχείρηση αυτοκτονίας.

LIVE από SKYNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου