Αλ. Τσίπρας:Eλπίδα ότι το Brexit θα είναι «αφύπνιση» της Ευρώπης


Την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος θα είναι μια «αφύπνιση» για την Ευρώπη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής. «Φοβάμαι πως βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι για την Ευρώπη και φτάσαμε σε μια προβλέψιμη κρίση λόγω του δημοκρατικού ελλείμματος, της έλλειψης κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Συνεχίζοντας ανέφερε πως είναι αναγκαίο «η Ευρώπη να λάβει τολμηρές αποφάσεις έτσι ώστε να γίνει πιο ελκυστική για τους πολίτες».

«Πρέπει να λάβουμε πρωτοβουλίες για να αντικαταστήσουμε τη λιτότητα με την ανάπτυξη, το διχασμό με την σύγκλιση, την ανεργία με τις ποιοτικές δουλειές και τις ατελείωτες διαβουλεύσεις πίσω από κλειστές πόρτες με την διαφάνεια και την δημοκρατία», κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Αλ. Τσίπρας στο Twitter: Σε μία δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη, χρειάζεται κοινός βηματισμός των προοδευτικών δυνάμεων

«Με τον κ. Γιώργο Γραμματικάκη εκτιμήσαμε ότι σε μία δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη, χρειάζεται κοινός βηματισμός των προοδευτικών δυνάμεων», αναφέρεται σε ανάρτηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Twitter, σχετικά με τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί στο περιθώριο της συνόδου κορυφής.

Συνάντηση με Σούλτς


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου