Κατάτμηση της Β΄ Αθηνών και ψήφος σε Έλληνες του εξωτερικού σε τροπολογία της ΝΔ

Τροπολογία με την οποία προτείνεται η κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Β’ Αθηνών σε τρεις μικρότερες και το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού, κατέθεσε η ΝΔ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Μ. Βορίδης «αυτά είναι σημεία στα οποία θα μπορούσε να υπάρξει, αν και η κυβέρνηση συμφωνεί, ευρεία συναίνεση και να εφαρμοστούν άμεσα».

«Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας επιλέγουν μία διχαστική πολιτική σε ζητήματα στα οποία υπάρχει σφοδρότατη διαφωνία και αντίρρηση όπως η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και της μείωσης του ορίου ηλικίας για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος» δήλωσε ο ίδιος, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «επιμένει στον διχαστικό και διαιρετικό λόγο για μεγάλα ζητήματα, που κανονικά θα έπρεπε να ενώνουν κι όχι να διχάζουν».

Όπως είπε εξάλλου με την τροπολογία η ΝΔ «ζητεί από την κυβέρνηση να την αποδεχτεί προκειμένου να νομοθετηθεί το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες κατοίκους εξωτερικού αφενός και δεύτερον να κατατμηθεί η εκλογική περιφέρεια της Β' Αθηνών σε 3 επιμέρους εκλογικές περιφέρειες».

2 + 1 τροπολογίες από το Ποτάμι
Και το Ποτάμι κατέθεσε 2 + 1 τροπολογίες στον εκλογικό νόμο και προτείνει: την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και αντικατάσταση με αναλογικότερο σύστημα, το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού και την κατοχύρωση της ψήφου στα 17 και όχι στα 16, που προωθεί η κυβέρνηση.

Και καλεί την κυβέρνηση και τα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κόμματα του Κοινοβουλίου να πάρουν θέση επ’ αυτών των προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου