ΗΠΑ: Επίσημα το χρίσμα των Δημοκρατικών στην Κλίντον

Το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου εξασφάλισε κι επίσημα η Χίλαρι Κλίντον, η οποία αποτελεί πλέον την πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που ηγείται του ψηφοδελτίου μεγάλου κόμματος και διεκδικεί την προεδρία.
Το σύνολο των 2.383 ψήφων που χρειάζονταν για να κερδίσει ένας υποψήφιος το χρίσμα «κλείδωσε» με τις 15 ψήφους των εκπροσώπων της πολιτείας Νότιας Ντακότα, κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας ανά πολιτεία στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια.

Αφού εξασφαλίστηκε ο αναγκαίος αριθμός ψήφων και προτού ολοκληρωθεί η ονομαστική ψηφοφορία, ο πρώην αντίπαλός της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς από το Βερμόντ, σηκώθηκε, πήρε το μικρόφωνο, και πρότεινε την παράκαμψη της υπόλοιπης διαδικασίας και την ψήφο δια βοής άμεσα. Η προεδρεύουσα του συνεδρίου το δέχτηκε και ακολούθησε η δια βοής ψήφος και η επιβεβαίωση της απονομής του χρίσματος.

Μετά από σκληρή μάχη με τον Σάντερς, η Κλίντον αποτελεί πια τη σημαιοφόρο του κόμματος εναντίον του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ στην πορεία για τις κάλπες στις 8 Νοεμβρίου. Ωστόσο το κόμμα των Δημοκρατικών είναι ανάστατο από τις αποκαλύψεις του Wikileaks, που έδωσε στη δημοσιότητα 20.000 email στελεχών του κόμματος στα οποία αποδεικνύεται ότι ο κομματικός μηχανισμός των Δημοκρατικών ήταν από την αρχή υπέρ της Κλίντον και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να υπονομεύσει τον Σάντερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου