Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Γιλντιρίμ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Τούρκος ομόλογός του, Μπιναλί Γιλντιρίμ.«Η Ελλάδα στηρίζει τη δημοκρατία και τη συνταγματική νομιμότητα» στην Τουρκία, υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνομιλία τους, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στον Τούρκο ομόλογό του την στήριξη της Ελλάδας στη δημοκρατία, τη συνταγματική νομιμότητα και την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Τουρκία. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε ταχεία αποκατάσταση της ομαλότητας.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα αιτήματα ασύλου των Τούρκων στρατιωτικών που εισήλθαν στη χώρα το Σάββατο, θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν και με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στη συνομιλία τονίστηκε η σημασία που έχει η προάσπιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών, που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Γιλντιρίμ, ο τελευταίος ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την ελληνική στήριξη στις δύσκολες ώρες που περνάει η Τουρκία, αλλά και για την άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου