Ζωντανά: Συζήτηση στη Βουλή για «plan X» και capital controls

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί της πρότασης της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ, με ονομαστική ψηφοφορία.




Στη συζήτηση, με θέμα το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του τρίτου Μνημονίου, ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων και της ύπαρξης του Plan Χ, αναμένεται, μετά τις 6 το απόγευμα, να μιλήσουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.


Η συζήτηση ξεκίνησε με τους εισηγητές των κομμάτων. Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο εισηγητής της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, ακολούθησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια των άλλων κομμάτων.

Το απόγευμα αναμένεται να πάρουν τον λόγο οι πολιτικοί αρχηγοί, οπότε η αντιπαράθεση αναμένεται να κορυφωθεί. Η συζήτηση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου