Reuters: Δύο F-16 επιχείρησαν να καταρρίψουν το αεροσκάφος του Ερντογάν

Όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, την ώρα που το αεροσκάφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέβαινε στην Κωνσταντινούπολη, δύο F-16 που ελέγχονταν από πραξικοπηματίες, επιχείρησαν να το καταρρίψουν.
«Τουλάχιστον δύο F-16 παρενόχλησαν το αεροσκάφος του Ερντογάν ενώ ήταν στον αέρα με προορισμό για την Κωνσταντινούπολη. Είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του αεροσκάφους, ενώ άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο» είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος ο οποίος και συμπλήρωσε «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ... αυτό είναι ένα μυστήριο».

Τα όσα αναφέρει το Reuters, βεβαίωσε και άλλος ανώτερος αξιωματούχος της Τουρκίας ενώ ένας τρίτος αξιωματούχος είπε ότι «το αεροσκάφος του Ερντογάν έμπλεξε σε μπελάδες ενώ βρισκόταν στον αέρα.Απέφυγε το θάνατο για λίγα μόλις λεπτά».

Επίθεση στο ξενοδοχείο στο Μαρμαρίς

Στο μεταξύ, το πρακτορείο Anadolu, έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο το οποίο δείχνει επίθεση πραξικοπηματιών στο ξενοδοχείο στο οποίο παραθέριζε ο Ταγίπ Ερντογάν στο Μαρμαρίς. 

Όπως αναφέρεται, οι πραξικοπηματίες γνώριζαν που μένει ο Ερντογάν και βομβάρδισαν το ξενοδοχείο, ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος είναι προλάβει να φύγει με το προεδρικό αεροσκάφος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου