Ανατροπή στην απόφαση αναβολής της δίκης Ψυχάρη από τον Άρειο Πάγο

«Εσφαλμένη» έκρινε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου να εφαρμόσει τις διατάξεις του Π.Κ. και του Νόμου 3213/2003 περί δηλώσεων πόθεν έσχες και ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα το οποίο είχε επιδοθεί νόμιμα στον επικεφαλής του εκδοτικού συγκροτήματος, Σταύρο Ψυχάρη, ασκώντας αναίρεση κατά της συγκεκριμένης που οδήγησε σε επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης του επικεφαλής του ΔΟΛ.
Η Εισαγγελέας έκρινε ότι η «ποινική νομοθεσία δεν χρειάζεται να αναφερθεί ρητά ότι η πράξη τελέστηκε από πρόθεση, γιατί όταν δεν αναφέρει τη μορφή της υπαιτιότητας στο σχετικό αδίκημα, είναι σαφές ότι υπάρχει κατηγορία από δόλο ή από πρόθεση».

Τον τελικό λόγο θα έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου όπου θα εισαχθεί η αναίρεση της κ. Δημητρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι την προηγούμενη εβδομάδα το Ι’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο ακύρωσε το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο παραπέμφθηκε ο κ. Ψυχάρης σε δίκη, κάνοντας δεκτή την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης, που τόνιζαν ότι στο περιεχόμενό του δεν περιγραφόταν επακριβώς εάν ο επικεφαλής του ΔΟΛ τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται, από αμέλεια ή από δόλο.

Έτσι, η υπόθεση επέστρεψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να προσδιοριστεί η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον επικεφαλής του ΔΟΛ.

Ο Σταύρος Ψυχάρης κατηγορείται για το αδίκημα της παράβασης του Νόμου περί πόθεν έσχες κατ΄εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου