Επιβεβαίωθηκε και επισήμως η Σύνοδος του Νότου

Επιβεβαιώθηκε από το Παρίσι ότι θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης. Τη συνάντηση καλεί ο Αλέξης Τσίπρας και θα συμμετέχει και ο Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γάλλου προέδρου, Στεφάν Λε Φολ.
«Θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου μια σύνοδος της Νότιας Ευρώπης, η οποία έχει προταθεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την οποία ο Φρανσουά Ολάντ αποδέχθηκε» δήλωσε ο Γάλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ.

Ελληνική κυβερνητική πηγή είχε δηλώσει στις αρχές Αυγούστου στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η Ελλάδα ετοιμάζει μια σύνοδο κορυφής των χωρών της νότιας Ευρώπης για να συζητηθούν τα οικονομικά και τα μεταναστευτικά προβλήματα. Η σύνοδος αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Έχουν προσκληθεί η Κύπρος, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του ζητάει μια οικονομική πολιτική στραμμένη προς την ανάπτυξη και λιγότερη λιτότητα στη διαχείριση των δημόσιων δαπανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου