Ο Ραχόι προειδοποιεί για τρίτη εκλογική διαδικασία

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι η χώρα κινδυνεύει να οδηγηθεί σε Τρίτη εκλογική διαδικασία και περαιτέρω πολιτική αστάθεια αν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE) δεν θελήσει να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Ο επικεφαλής του PSOE Πέδρο Σάντσεθ, αρνήθηκε εκ νέου τη συμμετοχή του κόμματος του σε μια κυβέρνηση με το συντηρητικό κόμμα του Ραχόι. «Εάν ο κ. Σάντσεθ επιμείνει στο "όχι" του, τότε πάμε σε νέες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Ραχόι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Σάντσεθ επέμεινε στο ότι είτε υπάρξει συμφωνία των κομμάτων της δεξιάς είτε όχι, «η αριστερά δεν πρόκειται να υποστηρίξει τη δεξιά». Υπενθυμίζεται ότι ο Σάντεθ είχε καταφέρει προ εβδομάδων να καθίσει στο ίδιο τραπέζι τον Ραχόι και τον Ιγκλέσιας των Podemos, προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας. Ωστόσο, ο Ιγκλέσιας είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κυβέρνηση που θα βρίσκεται το κόμμα του Ραχόι.

Όλα αυτά την ώρα που η Ισπανία δέχεται πιέσεις για περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά η υπερεσιακή κυβέρνηση του Ραχόι δεν έχει τη δικαιοδοσία να προωθήσει τη μείωση των δημοσίων δαπανών, την οποία αξιώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε να λάβει μέτρα κατευνασμού των αυτονομιστικών πολιτικών δυνάμεων της Ισπανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου