Νέος γύρος διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες από τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα αρχίζει νέος γύρος διαπραγμάτευσης στις Βρυξέλλες. Εκτός από τη συνεδρίαση του EuroWorking Group, που θα προετοιμάσει το έδαφος για το Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο θα έχει σειρά επαφών για τις εκκρεμότητες της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, την δεύτερη αξιολόγηση, το ΕΣΠΑ και πιθανόν και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντήσει τον Πιερ Μοσκοβισί λίγες μέρες πριν από την «κάθοδο» των θεσμών στην Αθήνα για την ολοκλήρωση και των τελευταίων προαπαιτούμενων της πρώτης αξιολόγησης προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα ανοίξει τα θέματα του ΕΣΠΑ στην προγραμματισμένη συνάντηση με την αρμόδια επίτροπο Κορίνα Κρέτσου.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο EuroWorking Group το οποίο και θα προετοιμάσει την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα πριν από την άνοδο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.


Πιέσεις για τα 15 προαπαιτούμενα
Η αναμενόμενη άσκηση πιέσεων αφορά την καθυστέρηση προώθησης των 15 προαπαιτούμενων που θα ανοίξουν τον δρόμο για τον επόμενο γύρο διαπραγμάτευσης με στόχο την ολοκλήρωση και της δεύτερης αξιολόγησης.

Ωστόσο, πλέον, στην ατζέντα των συνομιλιών μπήκε και το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ και του κ. Γεωργίου. Ο Ευ. Τσακαλώτος αναμένεται να επαναλάβει στους εταίρους ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου