Τέσσερις προτάσεις Τσίπρα προς τους σοσιαλιστές αρχηγούς

Τέσσερα βασικά σημεία πρότεινε προς τους ηγέτες των Σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων της Ευρώπης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Ο Πρωθυπουργός συμμετέχει ως παρατηρητής στη συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Chateau de la Celle Saint–Cloud, 12 χιλιόμετρα δυτικά του Παρισιού.

Σε παρέμβασή του, ο ίδιος προτάσσει:

Την αύξηση των πόρων του πακέτου Γιούνκερ
Τη μεταφορά πόρων από το κέντρο της Ευρώπης στην περιφέρεια και τις φτωχότερες περιοχές, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Να μην υπολογίζονται στα ελλείμματα πόροι που διατίθενται για την αντιμετώπιση της κρίσης και για την ανεργία.
Τη σύσταση ενός κοινού φόρουμ διαλόγου Σοσιαλδημοκρατικών και Αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη.

Όπως τόνιζαν νωρίτερα κυβερνητικοί κύκλοι, στη συνάντηση του Παρισιού, η ελληνική πλευρά θα εισηγούταν «να υιοθετηθούν από τους προοδευτικούς Ευρωπαίους ηγέτες, ενιαίες θέσεις, στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας, και οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη σε διακηρύξεις του ΕΣΚ, αλλά και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς». Κατά τους ίδιους κύκλους, ο Αλέξης Τσίπρας θα έθετε επίσης «το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.».

Στη συνάντηση, στην οποία θα μετάσχουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με αναφορά στο ΕΣΚ, δεν βρίσκεται ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, λόγω του φονικού σεισμού στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου