ΗΠΑ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη Σάρλοτ λόγω ταραχών



Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στη διάρκεια διαδηλώσεων στην πόλη Σάρλοτ στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις της πόλης, μετά τις διαδηλώσεις για το θανάσιμο πυροβολισμό ενός 43χρονου Αφροαμερικανού από την αστυνομία. Οι ταραχές στην πόλη, συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα, ενώ ένας διαδηλωτής φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά, σε συμπλοκή μεταξύ πολιτών, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.
Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των ταραχών, σύμφωνα με ανακοίνωση.


Μονάδες της εθνοφρουράς, αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στη Σάρλοτ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κοινωνικής αναταραχής και οι διαδηλώσεις, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας διαδηλωτής

Ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη διάρκεια των ταραχών. Ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας είχε αρχικά δηλώσει ότι ένας άνθρωπος που πυροβολήθηκε στη διάρκεια των επεισοδίων είχε πεθάνει. Αργότερα, αξιωματούχοι της πόλης σε ανάρτησή τους, στο Twitter ανέφεραν ότι ο διαδηλωτής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή του, υποστηρίζεται μηχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου