Στην Εισαγγελία Διαφθοράς η μηνυτήρια αναφορά του Alpha για τον διαγωνισμό των αδειών

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς και συγκεκριμένα ανά χείρας της κ. Ελένης Ράικου βρίσκεται πλέον η μηνυτήρια αναφορά του καθηγητή Πάνου Λαζαράτου που είχε κατατεθεί για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, στο πλαίσιο της υπόθεσης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η 70 σελίδων μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο βαθείας δικαστικής διερεύνησης, ενώ, ανάμεσα στα πλέον φλέγοντα σημεία αναφέρονται στο πόθεν έσχες του Χρ. Καλογρίτσα, ο έλεγχος του οποίου, πάντα σύμφωνα με τον Alpha, αποδείχθηκε πλημμελής.

Το υλικό που έχουν στα χέρια τους δεν αποκλείεται μάλιστα να εμπλουτιστεί, καθώς ο καθηγητής αύριο, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, - οπότε και συζητείται η υπόθεση στο ΣτΕ - παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον διαγωνισμό.

Η εν λόγω μήνυση, πάντως, στρέφεται κατά της 5μελούς επιτροπής ελέγχου των πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού, καθώς και του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Ελευθέριου Κρέτσου, που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής. Αφορά το αδίκημα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι κατά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς ο Π. Λαζαράτος είχε υπογραμμίσει την απουσία παρέμβασης των εισαγγελικών αρχών στα του διαγωνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου