Πόλεμος κυβέρνησης - Στουρνάρα για την Attica Bank

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα λίγες ώρες μετά την απόφαση της ΤτΕ να απορρίψει την διοίκηση της Attica Bank, την οποία πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ. Kυβερνητικοί κύκλοι εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα: «Ανησυχούμε για τις αποφάσεις της ΤτΕ».
Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφαση της ΤτΕ να «κόψει» την προτεινόμενη διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, κυβερνητικές πηγές, αντέδρασαν έντονα και επιτέθηκαν με δριμύτητα στον Γ. Στουρνάρα.

«Αν αληθεύουν όσα ως φήμες διαρρέουν από την ΤτΕ περί έκτακτων αποφάσεων από πλευράς του διοικητή εις βάρος της σταθερότητας της Τράπεζας Αττικής, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας» έλεγαν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

To απόγευμα, εισαγγελικοί λειτουργοί πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου, μετά από εντολή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προκαταρτικής εξέτασης μετά από καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες στο ΚΕΕΛΠΝΟ. H σύζυγος του Γ. Στουρνάρα, που έχει εταιρεία επικοινωνίας που εξειδικεύεται σε θέματα υγείας, φέρεται να είχε λάβει ποσά ως δαπάνες για διαφημιστικούς σκοπούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Τον περασμένο Απρίλιο η εισαγγελία είχε ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακουργηματική απιστία μετά την έρευνα που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2011 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου