Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις τηλεοπτικές άδειες από βουλευτές της ΝΔ



Τα μέλη της ΝΔ που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.
Ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης δήλωσε ότι προχώρησαν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έχουν τελεστεί κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ειδικότερα για τα ζητήματα που αφορούν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών.

«Από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προκύψει σοβαρότατες πλημμέλειες, παραλείψεις, αξιόποινες πράξεις, παραβάσεις καθήκοντος, ψευδείς βεβαιώσεις που πρέπει να ελεγχθούν από την ποινική δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Βορίδης.

«Περιμένουμε την απόλυτη διαφάνεια στη διερεύνηση της υπόθεσης. Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να διασφαλίσουμε την πολυφωνία, τον πλουραλισμό και την ίδια τη διεξαγωγή του διαγωνισμού σύμφωνα με όσα ορίζει η προκήρυξή του κ. Παππά. Αυτά που ορίζει η προκήρυξη του κ. Παππά δεν έχουν τηρηθεί. Το να υπάρχουν αυτή τη στιγμή υπερθεματιστές που δεν έχουν ένα ευρώ, την παραμικρή περιουσία, δεν έχουν καταθέσει εγγυητικές επιστολές, δεν έχουν δυνατότητα προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό χωρίς ένα περιουσιακό στοιχείο άλλα μόνο με δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων τρίτων, αυτό είναι μέγα σκάνδαλο και αυτό πρέπει να διερευνηθεί», συνέχισε ο κ. Βορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου