Παππάς: Βάλαμε τέλος στο διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στα κανάλια

Οι καναλάρχες που σήμερα έχουν συμφωνήσει να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, το προηγούμενο διάστημα ήταν ενάντιοι στο όριο αυτό και θεωρούσαν ότι «καταστρατηγείται το διευθυντικό δικαίωμα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Ν. Παππάς σε συνέντευξή του Στο Κόκκινο, ενώ απάντησε στη ΝΔ για τις αντιδράσεις της στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Οπως είπε ο κ. Παππάς, ενόψει της συνάντησης με τους καναλάρχες στη ΓΓΕΕ το μεσημέρι στις 15:00, αυτοί που εκφράζουν τις απόψεις τους είναι οι ίδιοι που σήμερα υποστηρίζουν ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο θα οδηγήσει σε ανεργία. 


Θα υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας σε κάθε κανάλι
Αυτή τη στιγμή στον τηλεοπτικό κλάδο στην Ελλάδα απασχολούνται πάνω από 2.500 εργαζόμενοι ενώ, «εάν εξαιρεθεί το Mega που βρίσκεται στην κατάσταση που το έφεραν οι επιλογές των μετόχων του», σημείωσε χαρακτηριστικά, «θα πρέπει να υπολογίζονται περίπου 2.000 άτομα στον κλάδο».

Για τα τέσσερα αδειοδοτημένα πλέον κανάλια, ο νέος νόμος προβλέπει τουλάχιστον 400 άτομα με κανονικές συμβάσεις (σ.σ. δηλαδή τουλάχιστον 1.600 θέσεις) και εκτίμησε πως θα είναι και περισσότερες, ο υπουργός Επικρατείας.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο όρος αυτός (ο αριθμός των θέσεων εργασίας), όπως και οι όροι για τον τεχνολογικό εξοπλισμό και τις κτιριακές εγκαταστάσεις, είναι όρος που αν παραβιαστεί, οδηγεί σε ανάκληση της άδειας, που είναι 10ετής.


«Δεν υπήρξε αντίδραση απο την ΝΔ, όταν έκλεισε η ΕΡΤ, το Αλτερ και η Ελευθεροτυπία»
Η «γραμμή» της ΝΔ βρίσκεται σε μία διαρκή περιδίνηση, από την οποία δεν γλιτώνουν ούτε κορυφαία στελέχη, σημείωσε ο Νίκος Παππάς για τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέτα το πέρας του διαγωνισμού.

«Είναι πολλά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζόμενους, είναι εξοργιστικό το φαινόμενο, όταν προέρχονται από κόμματα που με ευκολία και παρανόμως πέταξαν στον δρόμο 2.000 εργαζόμενους της ΕΡΤ», σημείωσε ο Νίκος Παππάς για τις επικρίσεις που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση και ομίλους ΜΜΕ, στον απόηχο του διαγωνισμού για τις άδειες.

«Τόσο καιρό σιωπούσαν ή ακόμη και χαίρονταν, ενώ δεν έκαναν τίποτε όταν έκλεινε π.χ. το Alter, όταν έκλεινε η Ελευθεροτυπία, όταν μειωνόταν η απασχόληση στον κλάδο κατά 30%-40%, όταν στο Mega οι εργαζόμενοι είχαν φτάσει να είναι πέντε μήνες απλήρωτοι», είπε.

«Η παρέμβαση της κυβέρνησης θέτει τα ελάχιστα όρια απασχόλησης και έτσι προστατεύει τις θέσεις εργασίας στα κανάλια, καθώς γίνεται μετάβαση σε βιώσιμα σχήματα, κάτι που θα θωρακιστεί περαιτέρω και με τις επόμενες παρεμβάσεις. Στόχος είναι τα οικονομικά μεγέθη των σταθμών να είναι τέτοια ώστε και να έχουν, αλλά και να δημιουργούν απασχόληση», τόνισε ο κ. Παππάς.

«Μόνο με αυτό το νέο σκηνικό μπορεί να δοθεί λύση και να σταματήσουν οι καθυστερήσεις στους μισθούς και η επιδείνωση των σχέσεων εργασίας», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας, είναι κάτι που θα γίνει κατανοητό και φανερό αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου