Θ. Δρίτσας: «Θα κάνουμε τα πάντα» για να γίνει σύντομα η απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον δήμοΣε περίπου οκτώ μήνες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία απόδοσης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας στον δήμο, σύμφωνα με όσα ανέφερε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο σύλλογος αρχιτεκτόνων Αχαΐας και η εφημερίδα «Πελοπόννησος», στο πλαίσιο της 8ης πανελλήνιας έκθεσης αρχιτεκτονικού έργου, με θέμα «Το Περιθώριο».
Αναφερόμενος στην διαδικασία της απόδοσης του θαλασσίου μετώπου, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «επιβεβαιώνεται, πως ακόμα και μέσα στην περίοδο της κρίσης, της καχυποψίας και της ανυποληψίας θεσμών τα καταφέραμε», γιατί όπως εξήγησε, «είναι μια πολιτισμική κατάκτηση, που μπορεί να εγγράψει αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα».

Αναφερόμενος στο ρόλο του πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το μήνυμα πριν εκλεγεί πρωθυπουργός» και συνέχισε: «Δεν το έταξε, δεν το υποσχέθηκε, αλλά το ενσωμάτωσε στους στόχους του και όταν ανέλαβε την ευθύνη της κυβέρνησης, ενεργοποίησε υπουργούς, συμβούλους και οργανισμούς, για να υλοποιηθεί η απόδοση του θαλασσίου μετώπου, αφού ήταν μέσα στο πρόγραμμά μας.»

Ακόμη, ο Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι «έπρεπε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια, καταβάλλοντας καθημερινές προσπάθειες» και πρόσθεσε ότι «μέσα από αυτή την διαδικασία κτίστηκαν σχέσεις συνέργειας, κατανόησης και εμπιστοσύνης».

Σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, ο Θοδωρής Δρίτσας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ήδη ξεκίνησε το στάδιο εφαρμογής και όποια προβλήματα στην πορεία προκύψουν, θα τα λύσουμε». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «θα κάνουμε τα πάντα για να τρέξουμε πολύ γρήγορα και δεν έχουμε λόγο για να μην κάνουμε τα πάντα».

Θα ακολουθήσουν, όπως είπε, η μελέτη, το ύψος του κόστους και η χρηματοδότηση, για αυτό όπως συμπλήρωσε, «θα πρέπει να επινοήσουμε λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου