Οι δικαστές του ΣτΕ διαψεύδουν πως υπήρξε ένταση στη συνεδρίαση για τις άδειες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την αντιπαράθεση προκάλεσε ο πρόλογος του κ. Σακελλαρίου στην αρχή της διάσκεψης, όπου αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της υπόθεσης για τη χορήγηση των αδειών και η οποία εξελήφθη ως προσπάθεια να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών, με απότέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση. Μερικές ώρες μετά, οι δικαστές εξέδωσαν ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, οι πληροφορίες για μεγάλη ένταση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Πρέπει να αφεθεί το ΣτΕ να αποφασίσει ανεπηρέαστο», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους οι δικαστές, αναφέρουν: 
«Σύμφωνα με την από 30-09-2016 ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη του Δικαστηρίου επι των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά. Επομένως, όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Νωρίτερα, από το Γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Σημειώνεται πως συζήτηση κράτησε μόλις μια ώρα ενώ θα ακολουθήσει δεύτερη διάσκεψη, η οποία θα ανακοινωθεί 24 ώρες πριν.


Κυβερνητικές πηγές: Πρέπει να αφεθεί το ΣτΕ να αποφασίσει ανεπηρέαστο
«Η διαγωνιστική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και ταχύτατα, δεδομένου ότι όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις του ΣτΕ επί των ασφαλιστικών μέτρων ήταν απορριπτικές», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

«Και στην περίπτωση της εκδίκασης της συνταγματικότητας του νόμου, πρέπει να αφεθεί το ανώτατο δικαστήριο να αποφασίσει ανεπηρέαστο», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, παραπέμποντας προφανώς με την αναφορά αυτή, στο κλίμα πιέσεων που περιγράφεται στη σημερινή ανακοίνωση του ΣτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου