Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής

Η δίκη συνεχίζεται, ενώ νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την δράση της εγκληματικής οργάνωσης με παράλληλες εξελίξεις στην Βουλή.
Η δίκη για τη δολοφονία του παύλου Φύσσα θα διεξαχθεί κατά τον Σεπτέμβριο στο Εφετείο Αθηνών, ενώ οι συνεδριάσεις της 6ης και 8ης Σεπτεμβρίου θα γίνουν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, με προοπτική να αυξηθούν οι μέρες διεξαγωγής της δίκης, από εννέα σε δώδεκα.

Νωρίτερα το πρωί, αντιφασιστικοί φορείς είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο. 

Κατα τη διάρκεια της κατάθεσης μαρτύρων, οι αστυνομικοί δήλωσαν πως «έκαναν ο,τι καλύτερο μπορούσαν», με την πρόεδρο να λέει πως απλώς συνέλαβαν έναν άνθρωπο που καθόταν στο αμάξι του, εννοώντας τον Ρουπακιά. 

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ολομέλεια της Βουλής με την συντριπτική πλειοψηφία 197 βουλευτών ήρε την ασυλία των βουλευτών της ΧΑ, Ι. Λαγού και Ν. Μίχου που κατηγορούνται για την καθοδήγηση της επίθεσης τάγματος εφόδου της ΧΑ στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» τον Ιούλιο του 2013 στην Ηλιούπολη, ενώ για την ίδια υπόθεση η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκάλυψε πλήθος sms που αντάλλαξε ο Λαγός με στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης, πριν και μετά την εγκληματική ενέργεια, τα οποία αποδεικνύουν πως επρόκειτο για μια οργανωμένη επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής και καθοδηγητή τον ίδιο τον Γιάννη Λαγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου