Cosco: Στα 30 μεγαλύτερα λιμάνια ο Πειραιάς, μέχρι το 2018

H Cosco Shipping σχεδιάζει να αυξήσει τον όγκο των εμπορευματοκιβωτίων που διακινούνται από το λιμάνι του Πειραιά κατά 35% έως το 2018, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Φου Τσενγκ Κιου, σε συνέντευξη που έδωσε στο Reuters.
H Cosco θέλει να αυξήσει την κίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι στα 5 εκατομμύρια TEU (μονάδα μέτρησης εμπορευματοκιβωτίων) με βάση το σχέδιο της να καταστήσει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό κόμβο για το ταχέως αναπτυσσόμενο εμπόριο μεταξύ της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσε ο Φου. «Aν φτάσουμε το επίπεδο αυτό, το λιμάνι του Πειραιά θα είναι μεταξύ των 30 μεγαλύτερων λιμανιών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων», ανέφερε.

Η εμπορευματική δραστηριότητα αντιστοιχεί σε πάνω από το μισό του συνολικού τζίρου του Πειραιά, που ανήλθε σε περίπου 100 εκατ. ευρώ πέρυσι. Με βάση τη σύμβαση ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, η Cosco πρέπει να ολοκληρώσει επενδύσεις περίπου 300 εκατ. ευρώ σε μία πενταετία, πριν αποκτήσει πρόσθετο 16% των μετοχών του.

Ο Φου δήλωσε ότι οι πρόσθετες επενδύσεις θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την αναβάθμιση των επισκευών πλοίων, των εφοδιαστικών αλυσίδων και δραστηριοτήτων κρουαζιέρας, προσθέτοντας ότι τον Νοέμβριο θα είναι έτοιμο αναλυτικό επιχειρησιακό πρόγραμμα.


«Χρειάζεται νέο αίμα»
«Με τις επενδύσεις μας (θέλουμε) να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», σημείωσε ο Φου. «Μια εταιρεία, φυσικά, πάντα χρειάζεται νέο αίμα … για να αναπτυχθεί», πρόσθεσε.

Στον ΟΛΠ εργάζονται περίπου 1.100 άτομα. Τα συνδικάτα ήταν αντίθετα με την πώλησή του, εκφράζοντας την ανησυχία τους για μειώσεις των θέσεων εργασίας και των μισθών και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου