Κατάρρευση της μετοχής της Deutsche Bank προκαλεί η άρνησή της να πληρώσει $14 δισ. στις ΗΠΑ

Σε πτώση τουλάχιστον 8% οδηγήθηκε διεθνώς η μετοχή της μεγαλύτερης γερμανικής Τράπεζας μετά την ανακοίνωσή της πως δεν προτίθεται να πληρώσει το πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων που πρότεινε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πώληση ενυπόθηκων τίτλων μειωμένης ασφάλειας που συνέβαλαν σημαντικά στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Στην γερμανική τράπεζα καταλογίζεται ότι συνέβαλε στην κρίση του 2008 με το να πουλήσει ενυπόθηκα δάνεια, μειωμένης εξασφάλισης.


«Η Deutsche Bank δεν έχει καμία πρόθεση να τακτοποιήσει πιθανές αστικές αξιώσεις σε όποιο ύψος και αν αυτές βρίσκονται» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank, προσθέτοντας πως «οι διαπραγματεύσεις μόλις αρχίζουν» και πως η Τράπεζα αναμένει από αυτές ένα αποτέλεσμα ανάλογο με εκείνο που έγιναν με άλλα πιστωτικά ιδρύματα». 







«Η απαίτηση τόσο μεγάλων ποσών αποτελεί μέρος της στρατηγικής του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης στη φάση των διαπραγματεύσεων πριν εγείρει σχετική αγωγή» αναφέρεται όμως σε έγγραφο της γερμανικής τράπεζας.Σημειώνεται πάντως πως άλλες τράπεζες ήδη έχουν ήδη δεχτεί να καταβάλουν ανάλογα πρόστιμα με μεγαλύτερο εκείνο των 16,65 δισ. δολαρίων που επεβλήθη το 2014 στην Bank of America. Και η Goldman Sachs όμως συμφώνησε μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό να πληρώσει περίπου 5 δισ. δολάρια.


Phoenix Group: Σε συνομιλίες με την Deutsche Bank
Η Phoenix Group Holdings επιβεβαίωσε ότι αξιολογεί μια πιθανή συμφωνία για την αγορά της βρετανικής Abbey Life Assurance Company, απαντώντας σε πρόσφατες εικασίες του Τύπου.

Η εταιρεία τόνισε πως βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την Deutsche Bank σχετικά με την πιθανή εξαγορά της Abbey Life, αλλά προειδοποίησε πως δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ότι αυτές οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε μια συμφωνία.

Η Phoenix Group δήλωσε πως στα ενδιάμεσα αποτελέσματά της τον προηγούμενο μήνα, ότι συνεχίζει να διερευνά περαιτέρω ευκαιρίες στον βρετανικό, κλειστό κλάδο ασφαλειών ζωής.

Πηγή: Guardian, RT.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου