LIVE-Η συνεδρίαση ηγετών του Νότου



Στην Αθήνα στο πλαίσιο της συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου βρίσκονται αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων. 
Στη Σύνοδο της Αθήνας μετέχουν ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, Φερνάντο Εγκιδάθου, εκπροσωπώντας τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι.

Στόχος της Διάσκεψης η συνεργασία και η προώθηση κοινών πρωτοβουλιών για την ασφάλεια, το προσφυγικό και η οικονομία.

Τους επτά ηγέτες του Νότου υποδέχθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτος έφθασε ο εκπρόσωπος του υπηρεσιακού πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, Φερνάρντο Εγκιδάθου, αναπληρωτής υπουργός ΕΕ της Ισπανίας.

Ακολούθησε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, ένώ στη συνέχεια έφθασαν στο Ζάππειο ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Στο Ζάππειο Μέγαρο μετέβη αμέσως μετά και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. 

Με βάση το πρόγραμμα της συνόδου που πήγε λίγο πίσω λόγω της καθυστερημένης άφιξης των ηγετών στην Αθήνα αρχικά έχει προγραμματιστεί η 1η συνεδρίαση εργασιών. Αργότερα θα υπάρξει γεύμα εργασίας ενώ στις 16:45 θα γίνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Δείτε Live την σύνδεση της ΕΡΤ με το Ζάππειο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η Σύνοδος των χωρών του Νότου.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου