Στις 14 Νοεμβρίου επιστρέφει το κουαρτέτο- Τρεις «σημαντικές εκκρεμότητες»

Με τρεις «σημαντικές εκκρεμότητες» ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης, ο πρώτος γύρος διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής του «κουαρτέτου» για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. Οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου.
Εργασιακές σχέσεις, δημοσιονομικό και χρηματοδότηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος παρέμειναν σε εκκρεμότητα, σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα που επικαλείται η Ναυτεμπορική.

Όπως αναφέρεται, κατά τις σημερινές διαβουλεύσεις τέθηκαν πολλά θέματα στο τραπέζι όπως τα εργασιακά, το δημοσιονομικό, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, ακόμα και θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, έγινε συζήτηση για το κλείσιμο του προϋπολογισμού του 2016. Στο σημείο αυτό, σημειώθηκε η εκτίμηση της ελληνικής πλευράς ότι τελικώς το πρωτογενές πλεόνασμα θα κλείσει πάνω από το 0,63% που αναγράφηκε στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, λόγω της σοβαρής υπέρβασης στόχων που καταγράφηκε το εννεάμηνο στο σκέλος των εσόδων.

Επιπροσθέτως, στον απόηχο των δηλώσεων του εκπροσώπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, πως διεξάγονται παράλληλες διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά προκειμένου να καταγραφούν οι όροι συμμετοχής του στο τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας, ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος διέψευσε κατηγορηματικά τις συγκεκριμένες πληροφορίες.

με πληροφορίες από ΑΠΕ και Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου