Στους 18 οι νεκροι από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τουρκία

Στους 18 ανέρχονται οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου κοντά σε αστυνομικό τμήμα στη νοτιοανατολική Τουρκία. Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και δέκα στρατιώτες.

Σύμφωνα με πηγές των αρχών ασφαλείας, ή έκρηξη έπληξε το αστυνομικό τμήμα του Ντουράκ, 20 χλμ από την πόλη Σεμντινλί, μία ορεινή πόλη κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, στην επαρχία Χακαρί, όπου οι αντάρτες του Κόμματος Εργατών του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) είναι ιδιαίτερα δραστήριοι.

Το πρακτορείο Ντογάν μεταδίδει ότι η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια έρευνας σε αυτοκίνητα στον δρόμο μπροστά από το αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, 18 άνθρωποι είναι νεκροί με τους 10 από αυτούς να είναι στρατιώτες και τους υπόλοιπους πολίτες ενώ τουλάχιστον 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από καμικάζι που ανατίναξε ένα φορτηγάκι με πέντε τόνους εκρηκτικών», είπε ο Γιλντιρίμ σε συνέντευξη Τύπου.

Η έκρηξη ήταν τόσο μεγάλη που σχηματίστηκε ένας κρατήρας φάρδους 10 έως 15 μέτρων και βάθους 6 έως 7 μέτρων στον τόπο της επίθεσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Το ανώτερο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο απαγόρευσε στα ΜΜΕ να μεταδώσουν εικόνες με τους νεκρούς και τραυματίες από το σημείο της επίθεσης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς κατήγγειλε την «ωμή επίθεση που διέπραξαν τρομοκράτες εναντίον Τούρκων στρατιωτών. Η Τουρκία δεν θα ενδώσει ποτέ στις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο τουρκικός στρατός άρχισε επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου