Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του ΣτΕ αργά το βράδυ-Την Παρασκεή το πρωί η δεύτερη διάσκεψη



Πέντε ώρες κράτησε η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες. Η διάσκεψη ξεκίνησε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Τετάρτης, κεκλεισμένων των θυρών, και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ.
Σύμφωνα με πληροφορίες την Ολομέλεια απασχόλησε το παραδεκτό ή μη των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, το οποίο αποτελεί το πρώτο στάδιο προκειμένου να κριθεί στην συνέχεια η συνταγματικότητα ή μη του νόμου που αφορά τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες από την διάσκεψη δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι. Η συνεδρίαση αναμένεται να επαναληφθεί το πρωί της Παρασκευής (09:30π.μ), όπως έχει ορισθεί απο τον πρόεδρο της Ολομέλειας του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου.

Υπενθυμίζεται πως στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha, Antenna, Epsilon TV (E-TV), Mega Channel, ΣΚΑΪ, Star Channel και η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών και ζητούν την ακύρωση των κυβερνητικών αποφάσεων για την χορήγηση των 4 αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, την περασμένη εβδομάδα, διήρκεσε περίπου μία ώρα και διακόπηκε μετά από έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.

Στις δυο διασκέψεις-η μια ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης- θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, Νικόλαο Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου