Νέος πολύ ισχυρός σεισμός στην κεντρική Ιταλία



Ο σεισμός που έπληξε σήμερα στις 07:41 το πρωί την κεντρική Ιταλία ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών, όπως μετέδωσε η δημόσια ιταλική τηλεόραση RAI επικαλούμενη το ιταλικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.
Το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην πόλη Νόρτσα στην περιφέρεια της Περούτζα.


Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής USGS αναθεώρησε σε 6,6 βαθμούς το μέγεθος του σεισμού που έπληξε σήμερα την κεντρική Ιταλία, από 7,1 βαθμούς που είχε ανακοινώσει νωρίτερα, και το εστιακό βάθος του σε 1,5 χιλιόμετρο από 108 χιλιόμετρα που είχε ανακοινώσει νωρίτερα.
Δεν υπάρχει μέχρι αυτή την στιγμή πληροφορία για θύματα από τον σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία στις 07:41 σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο σεισμός ήταν 6,5 βαθμών. Έγινε γνωστό πως κατέρρευσαν κτίρια στις περιοχές των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε που είχαν ήδη χτυπηθεί από τον Εγκέλαδο την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται όμως, κατά κύριο λόγο, για οικήματα που βρίσκονταν στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», όπου είχε απαγορευθεί η πρόσβαση στους κατοίκους. Στην πόλη Νόρτσια κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου, η οποία είχε ήδη υποστεί ζημιές από τις προηγούμενες σεισμικές δονήσεις. Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι σχεδόν όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, που είχαν εκκενωθεί, έχουν πλέον καταρρεύσει. Eπαληθεύσεις από την Πολιτική Προστασία γίνονται στην κωμόπολη Τολεντίνο, στην περιφέρεια Μάρκε, για να εξακριβωθεί το μέγεθος των ζημιών καθώς και αν υπάρχουν κάτοικοι που χρειάζονται την βοήθεια των πυροσβεστών.

Κτίρια έχουν καταρρεύσει εξαιτίας του σεισμού σε πολλά σημεία στην κεντρική Ιταλία, ανακοίνωσε η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου