Αυξάνονται οι πρόσφυγες που στήνουν σκηνές στο Παρίσι μετά το κλείσιμο του Καλαί



Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που κοιμούνται στους δρόμους του Παρισιού έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά ένα τρίτο από τις αρχές της εβδομάδας όταν ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης της παραγκούπολης της «Ζούγκλας» του Καλαί, επισήμαναν σήμερα αξιωματούχοι.
Κατά μήκος των πολύβουων λεωφόρων και σε ένα κανάλι στο βορειανατολικό τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, εκατοντάδες σκηνές έχουν στηθεί από μετανάστες- κυρίως Αφρικανούς που υποστηρίζουν ότι είναι από το Σουδάν- οι οποίοι έχουν τοποθετήσει χαρτόκουτα στο έδαφος για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο φθινοπωρινό κρύο.

Η παρουσία προσφύγων στις περιοχές αυτές δεν είναι κάτι το καινούργιο, ωστόσο αυξήθηκε σημαντικά αυτήν την εβδομάδα, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς η Κολόμπ Μπροσέλ, αντιδήμαρχος του Παρισιού για θέματα ασφαλείας.

«Έχουμε καταγράψει μια μεγάλη αύξηση από τις αρχές της εβδομάδας. Χθες, οι ομάδες μας μέτρησαν 40 έως και 50 νέες σκηνές σε διάστημα δύο ημερών» σημείωσε η αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός των σκηνών είναι 700 με 750.

Αυτό σημαίνει ότι 2.000- 2.500 άνθρωποι κοιμούνται στην περιοχή σε σύγκριση με περίπου 1.500 λίγες ημέρες νωρίτερα, τόνισε η ίδια.

«Δεν πρόκειται για μια εκρηκτική αύξηση των αριθμών αλλά καταγράφεται μια σαφής άνοδος» είπε η Μπροσέλ.

«Ορισμένοι είναι από το Καλαί, άλλοι από άλλες περιοχές».

Οι γαλλικές αρχές διέλυσαν αυτήν την εβδομάδα τη Ζούγκλα του Καλαί και περισσότεροι από 6.000 κάτοικοί του καταυλισμού ανακατανεμήθηκαν σε κέντρα φιλοξενίας σε ολόκληρη τη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου