Ψεύτικες οι φωτογραφίες του βομβαρδισμένου σχολείου στο Ιντλίμπ, υποστηρίζουν οι Ρώσοι

Μελέτη ειδικών επικαλέστηκε την Παρασκευή η ρωσική κυβέρνηση, για να υποστηρίξει πως οι φωτογραφίες που του βομβαρδισμένου σχολείου στο Ιντλίμπ, όπου σύμφωνα με τη Unicef σκοτώθηκαν 22 παιδιά και 6 ενήλικες από αεροπορικό βομβαρδισμό, είναι ψεύτικες.
«Σήμερα, έπειτα από την εμπεριστατωμένη εξέταση των φωτογραφιών ενός χωριού στη Συρία, στην Χας (επαρχία Ιντλίμπ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών), διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξαν πλήγματα εναντίον του σχολείου κι επιπλέον δεν υπήρξαν θύματα» έγραψε στο Facebook η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Οι φωτογραφίες αποτελούν προϊόν σύνθεσης», πρόσθεσε η ίδια, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο αεροπορικός βομβαρδισμός του σχολείου στο χωριό Χας προκάλεσε την Τετάρτη τον θάνατο 22 παιδιών και 6 εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (Unicef), σε μία επίθεση που έχει χαρακτηριστεί η πιο θανατηφόρα της τελευταίας πενταετίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ είχε από την πλευρά του απαντήσει την Πέμπτη ότι φωτογραφίες και βίντεο από ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έδειχναν ότι η στέγη του σχολείου δεν εμφάνιζε ζημιές, και πως δεν υπήρχαν κρατήρες που να αποδίδονται στις βόμβες που είχε ρίξει κάποιο αεροσκάφος περιμετρικά του σχολείου.

Είχε αντιθέτως διαβεβαιώσει ότι «κανένα ρωσικό αεροσκάφος δεν επιχειρούσε σε αυτήν την περιοχή την Τετάρτη 26η Οκτωβρίου» κι ότι αυτό ήταν «ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός».

πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου