Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τώρα ο Νίκος Παππάς-LIVE



«Χαίρομαι ιδιαιτέρως για τη σημερινή συνεδρίαση, διότι μπορεί να προσθέσει στον εξαντλητικό διάλογο γύρω από το νόμο που ψήφισε η Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες». Με αυτό τον τρόπο άνοιξε την τοποθέτησή του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.
Ο υπουργός, που έχει κληθεί σε ακρόαση για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών σταθμών, υπενθύμισε ότι ο διάλογος αυτός ξεκίνησε στις 22 Ιουλίου του 2015 και έκτοτε, όχι μόνο στη Βουλή αλλά και δημοσίως κατά το μέγιστο βαθμό, έγινε ο διάλογος και, ήταν ένας διάλογος, όπως είπε, και μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της υπεράσπισης των ιδιαίτερων συμφερόντων των ιδιοκτητών. Ο υπουργός απευθύνθηκε στα πολιτικά κόμματα λέγοντας πως πρέπει «να είμαστε ειλικρινείς για το αν και ποιες πιέσεις ασκήθηκαν στο πολιτικό σύστημα, αν υπήρξε όφελος από την αδειοδότηση των σταθμών για το δημόσιο συμφέρον». Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Ο Νίκος Παππάς ξεκίνησε σημειώνοντας ότι έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για 15.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, για την αύξηση της απασχόλησης στα νοσοκομεία που έχουν μεγάλες ανάγκες και για να υλοποιηθεί πρόγραμμα «επαναπατρισμού» Ελλήνων που θα προσφέρουν στην πατρίδα. «Είναι συνολικά νίκη για τη δημοκρατία μας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού αυτού. Δεν είναι καλό να υπάρχουν συμφέροντα που αισθάνονται ότι μπορούν να καθυποτάξουν την Πολιτεία και ότι το δημόσιο συμφέρον θα κάμπτεται για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων», είπε ο υπουργός Επικρατείας. «Η ΝΔ να μας εξηγήσει πώς κάθε φορά που βήχει κάποιος καναλάρχης, παθαίνει η ίδια πνευμονία», είπε ο υπουργός Επικρατείας και τόνισε ότι πρόκειται για ένα λυπηρό φαινόμενο, κάνοντας πολιτική αποτίμηση
στη στάση της ΝΔ.


Απορρίφθηκε η αίτηση της ΝΔ, λόγω παρεμφερούς αντικειμένου της με τη διαδικασία που εξελίσσεται ήδη

Απορρίφθηκε με τις ψήφους της πλειοψηφίας (11 έναντι 9) το αίτημα της ΝΔ για ακρόαση από την Επιτροπή Θεσμών των προσώπων που εμπλέκονται στην διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Κρίθηκε ότι το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ικανοποιείται σε μεγάλο βαθμό, λόγω της αποδοχής της παρεμφερούς πρότασης του Ευ. Βενιζέλου, βάσει της οποίας, κλήθηκε σε ακρόαση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς να απαντήσει για το θέμα, διαδικασία η οποία εξελίσσεται αυτή την ώρα.

Σε επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής θα κληθούν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού. Εξάλλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως επιχείρημα για την απόρριψη της πρότασης, αξιοποίησαν το γεγονός ότι υφίσταται δικαστική διαδικασία, μετά τη μήνυση που υπέβαλε η ΝΔ.

Παππάς: «Κάθε φορά που βήχει ένας καναλάρχης παθαίνει πνευμονία η ΝΔ»


Απευθυνόμενος στα κόμματα ο κ. Παππάς τα κάλεσε «να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ», ενώ επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας: «Να εξηγήσει η ΝΔ πως γίνεται κάθε φορά που βήχει ένας καναλάρχης να παθαίνει πνευμονία η ΝΔ».

Επεσήμανε ακόμη ότι «έχουν ήδη εισπραχθεί 90 εκατ. που θα αξιοποιηθούν για να πάνε 15.000 παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, να προσληφθούν 4.000 άτομα στην υγεία και να υπάρξει ένα πρόγραμμα για να επιστρέψουν Έλληνες επιστήμονες από το εξωτερικό».

«Δεν είναι καλό να υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που να μπορούν να καθυποτάξουν την πολιτεία για τα δικά τους συμφέροντα και να αισθάνονται ότι μπορεί να επιβάλλουν την δική τους ατζέντα», πρόσθεσε.

Για τις καταγγελίες Κοντομηνά ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «συμμετείχε στη διαδικασία, δεν κατέστη υπερθεματιστής και από την επομένη ξεκίνησε να με καθυβρίζει μέσα από συγκεκριμένους δημοσιογράφους».

«Είναι προφανές ότι εμπλέκεται και στην παρακολούθησή μου στη Νέα Υόρκη. Είναι προφανές ότι τα κάνει επειδή ατύχησε στον διαγωνισμό και ότι έχει κάνει πλείστες επαφές και με άλλους επιχειρηματίες.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου