«Ανοικτός» στο θέμα του χρέους ο Ολάντ - Στάση αναμονής από Μέρκελ

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Α. Τσίπρας με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άνγκελα Μέρκελ, προκύπτει ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας είναι σύμφωνος ως προς τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, χωρίς πάντως να αναφέρει συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. η Γερμανίδα καγκελάριος άκουσε το αίτημα του Α. Τσίπρα για διευθέτηση του χρέους, χωρίς να πάρει θέση.
Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, οι Α. Τσίπρας και Φ. Ολάντ συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει λύση για το χρέος και τονίστηκε ότι αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να δοθεί ένα σήμα ότι η Ευρώπη επιλύει τα προβλήματά της. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση του επενδυτικού κλίματος.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την Α. Μέρκελ, τέθηκε εκ μέρους το θέμα διευθέτησης του χρέους και τονίστηκε ότι οι δανειστές θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα, προκειμένου να αρθούν οι αμφιβολίες σχετικά με την πορεία της χώρας και να επισπευτεί η είσοδος της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Ωστόσο, η Α. Μέρκελ, δεν φαίνεται να πήρε θέση στις προτάσεις του Α. Τσίπρα και κράτησε στάση αναμονής. Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, έχει τονίσει πως δεν μπαίνει θέμα χρέους μέχρι το 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου