Μορώνης αντί για Πολύδωρα η πρόταση Βούτση- Σε εξέλιξη η ψηφοφορία-LIVE

Στην απόσυρση της υποψηφιότητας του Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ προχώρησε ο Νίκος Βούτσης, προτείνοντας στη θέση του τον Ροδόλφο Μορώνη. Παράλληλα, ως απλό μέλος πρότεινε τον Νίκο Κιάο. Θετική η πρώτη αντίδραση. Μετά τη διακοπή η ψηφοφορία.

Παρακολουθείστε ζωντανά τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ:

Στην αλλαγή της πρότασής του για τη σύνθεση του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής, μετά από τρεις και πλέον ώρες συνεδρίασης της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Κατά τη συνεδρίαση, σύσσωμη η αντιπολίτευση διατύπωσε τη διαφωνία της στο πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση σε εκ νέου αναδίπλωση. Η νέα πρόταση του Προέδρου της Βουλής αντιμετωπίστηκε σκωπτικά από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ θετικά εκφράστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πλέον, η πρόταση του κ. Βούτση διαμορφώνεται ως εξής:


Πρόεδρος του ΕΣΡ: Ροδόλφος Μορώνης 

Αντιπρόεδρος: Βασίλης Μουλόπουλος

Μέλη: Πόπη Διαμαντάκου, δημοσιογράφος

Βασίλης Καραποστόλης, καθηγητής πανεπιστημίου

Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια πανεπιστημίου

Δήμητρα Παπαδοπούλου, καθηγήτρια πανεπιστημίου

Αγγελική Σγώρα, διδάκτωρ Δικτύων Υπολογιστών

Γιάννης Τζανετάκος, δημοσιογράφος

Σε λίγα λεπτά αναμένεται η ψηφοφορία. Νωρίτερα:

Βούτσης: Κανένα ασυμβίβαστο για τον Πολύδωρα
Ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο στην περίπτωση τουκ. Πολύδωρα, καθώς καθώς πριν εκδοθεί το ΦΕΚ γίνεται σχετική εξακρίβωση για οποιοδήποτε ασυμβίβαστο. Ο Βύρων Πολύδωρας θα μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να πει «παύω να είμαι πρόεδρος του κόμματος».


Την διαδικασία άνοιξε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Η απόφαση του ΣτΕ ήταν τομή στη διαδικασία. Από ορισμένες πλευρές είχαν τεθεί ζητήματα και προϋποθέσεις για το ΕΣΡ. Η απόφαση υπάρχει και είναι συγκεκριμένη, δεν υπάρχει το σκεπτικό, η έκδοση της απόφασης θα γίνει σχεδόν σε 2 μήνες, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση» σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής. 

«Θα πρέπει να προχωρήσουμε τις αποφάσεις μας, χωρίς να έχουμε το σκεπτικό της απόφασης, παρά μόνο με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής. Σε κάθε περίπτωση η σύσταση του ΕΣΡ δεν εξαρτάται με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία και γι αυτό θα έπρεπε εκ του νόμου να υπάρχει ΕΣΡ ανεξαρτήτως των υπολοίπων διαδικασιών. Η ύλη του ΕΣΡ είναι τέτοια που θα έπρεπε να υπάρχει και για τα λειτουργούντα. Μεγάλη η έλλειψή του εδώ και 14 μήνες» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης, καλώντας για τη συγκρότησή του το συντομότερο δυνατό.

«Μπορούμε και πρέπει να προχωρήσουμε το ταχύτερο. Η συνταγματική επιταγή για τα 4/5, που είναι θέμα πολιτικής βούλησης, είναι υποχρέωση και δεν είναι σύσταση προς το πολιτικό σύστημα» έκλεισε την εισήγησή του, καταθέτοντας την πρότασή του για την συγκρότηση της ανεξάρτητης αρχής.

H πρόταση του κ. Βούτση για τη σύσταση του ΕΣΡ, είναι η εξής:

Πρόεδρος του ΕΣΡ: Βύρων Πολύδωρας

Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης

Μέλη: Πόπη Διαμαντάκου

Βασίλης Καραποστόλης

Λίλιαν Μήτρου

Βασίλης Πουλόπουλος

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Αγγελική Σγόρα

Ιωάννης Τζανεττάκος


Ακόμη, ροσωπικές εγγυήσεις έδωσε ο κ. Βούτσης, για την μη εκ νέου αλλαγή στην τροπολογία που κατατέθηκε για την αναστολή του άρθρου 2Α, αποδίδοντας την μη κατάργησή του στην επιδίωξη να μην εγείρουν απαιτήσεις από το ελληνικό Δημόσιο

Υπενθυμίζεται ότι Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι ζήτησαν να αλλάξει η διατύπωση και να υπάρξει κατάργηση του άρθρου 2Α που προσδιορίζει σε 4 τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών και ορίζει ότι τον πρώτο διαγωνισμό θα διεξάγει η Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης.

«Χωρίς κανένα ενδοιασμό εγγυώμαι προσωπικά ότι δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υπαναχώρηση. Η διατύπωση περί αναστολής είναι ακριβέστατη με την επιφύλαξη της οριστικής απόφασης για να μην υπάρξουν προσφυγές και σοβαρές απαιτήσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου από τους προσωρινούς υπερθεματιστές. Να το εξετάσετε αυτό με τους νομικούς σας», τόνισε ο Ν. Βούτσης.

Πλήρη επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ ζητά η ΝΔ

«Η ΝΔ αντιμετωπίζει συνολικά την κυβέρνηση με εξαιρετική καχυποψία και αυτό έχει να κάνει με την τακτική της επί μακρά σειρά μηνών. Αποτέλεσε κορύφωση της κυβερνητικής πρακτικής και προκάλεσε ζημία η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου με την εκδήλωση πλήρους ασέβειας στο θεσμό του ΣτΕ», είπε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι η επιλογή υποψηφίου προέδρου του ΕΣΡ έγινε, όχι από τον πρόεδρο της Βουλής αλλά από τον πρωθυπουργό, γεγονός που αποτελεί ευθεία παρέμβαση στα της Βουλής.

Ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στην τροπολογία, σχολίασε ότι εάν η κυβέρνηση επιθυμεί πραγματικά την επίλυση αυτού του προβλήματος οφείλει να έρθει σε συνεννόηση με τα κόμματα και παρέπεμψε στην πρόταση της ΝΔ. Υπογράμμισε ότι με βάση την τροπολογία της κυβέρνησης γίνεται λόγος σε αναστολή του άρθρου 2Α και δεν γίνεται καν λόγος ακύρωση. Υπογράμμισε την ανάγκη για πλήρη επιστροφή όλων των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ και να ακολουθήσει στη συνέχεια η επιλογή των κατάλληλων προσώπων για το ΕΣΡ.

Σωτηρέλη προτείνει ο Λοβέρδος

«Ανήκουμε στις πολιτικές δυνάμεις που από την πρώτη συνεδρίαση λέγαμε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα. Εμείς θέλαμε να συγκροτηθεί το όργανο υπό την προϋπόθεση εφαρμογής του Συντάγματος», τόνισε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Ανδρέας Λοβέρδος και υπογράμμισε ότι πρέπει να μελετηθεί η απόφαση του ΣτΕ.

Αναφερόμενος στην τροπολογία της κυβέρνησης, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως οι διατάξεις Παππά δεν καταργούνται, αλλά αναστέλλονται. Ζήτησε, λοιπόν, κατάργηση των διατάξεων. «Πιστεύουμε ότι αυτό το φέρνει στη Βουλή σήμερα και αύριο θα το αλλάξει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή, προκειμένου το προεδρείο να επικοινωνήσει με τον υπουργό Επικρατείας και να του ζητήσει να αλλάξει την τροπολογία και να μην προβλέπει αναστολή, αλλά κατάργηση. Επίσης, ζήτησε από τον κ. Βούτση να εγγυηθεί ότι εφόσον προβλεφθεί κατάργηση, δεν θα αλλοιωθεί ο πυρήνας της διάταξης. Εξέφρασε, δε, και αντιρρήσεις για το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα. Παράλληλα, ανέφερε ότι το κόμμα του θα πρότεινε τον καθηγητή Γιώργο Σωτηρέλη, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι το κόμμα δεν έχει μιλήσει μαζί του για να διερευνήσει αν θα τον ενδιέφερε η θέση του προέδρου του ΕΣΡ.

«Παρών» από το ΚΚΕ από θέση αρχής απέναντι στον ρόλο των ανεξάρτητων Αρχών

«Παρών» δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, από θέση αρχής του κόμματος απέναντι στον ρόλο των ανεξάρτητων Αρχών. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων για το ΕΣΡ, ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι τα ονόματα που προτείνονται για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οδηγούν σε πολιτικά συμπεράσματα.

Πονηρή η αναστολή της διάταξης Παππά που ορίζει η τροπολογία της κυβέρνησης, δήλωσε ο Δ. Κρεμαστινός

«Η λέξη αναστολή έχει την πονηριά ότι κάτι θα γίνει στη συνέχεια. Και ο κόσμος δεν είναι απονήρευτος», σχολίασε για την τροπολογία της κυβέρνησης ο Δημήτρης Κρεμαστινός, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Δεν μπορεί αρχηγός κόμματος να γίνει πρόεδρος του ΕΣΡ», πρόσθεσε ο κ. Κρεμαστινός, για την πρόταση σχετικά με την υποψηφιότητα του Β. Πολύδωρα.

Πυροδοτείται σύγκρουση στα άκρα για μια ανεξάρτητη αρχή, είπε ο Γ. Βαρεμένος

«Είναι πολιτικές και εξωπολιτικές οι διαστάσεις του φαινομένου να μην μπορούμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ», είπε ο Γιώργος Βαρεμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα φτάσουμε μέχρι του σημείου, πότε το δικαστήριο θα καθαρογράψει ή όχι την απόφαση;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι αυτή η κατάσταση είναι μια λογική εκτροπής. «Φτάσαμε στο σημείο να ερωτάται κάποιος τι θα κάνουμε με το ΕΣΡ και να απαντάει εκλογές. Μπαίνουμε σε ατραπούς με αφορμή τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης αρχής. Φτάσαμε εδώ. Πυροδοτείτε μια σύγκρουση, αλλά δεν μπορούμε να φτάσουμε στα άκρα και να μετατρέψουμε ένα θέμα νομικό ή συνταγματικό, σε σύγκρουση με όρους εμφυλιοπολεμικούς», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναδιατύπωση της κυβερνητικής τροπολογίας ζήτησε ο Σπύρος Λυκούδης

«Είναι σαφές και πεντακάθαρο ότι δεν μπορεί να είμαστε διαχυμένοι στις εντυπώσεις. Ή καταργείται ή αναστέλλεται η διάταξη», είπε ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι, για την τροπολογία της κυβέρνησης και ζήτησε να προβλεφθεί κατάργηση της διάταξης του νόμου 4339/2015 και όχι αναστολή, όπως η τροπολογία αναφέρει.

Η πρόταση που είχατε φέρει για τον κ. Μορώνη είχε τύχει ευμενέστατης αποδοχής, είπε ο κ. Λυκούδης και τόνισε ότι ο Γιάννης Τζαννετάκος θα μπορούσε να είναι πρόταση, όπως και ο κ. Σωτηρέλης, με το κύρος που έχει. «Μα στα αλήθεια, θεωρείτε ότι μπορεί ο κ. Πολύδωρας να είναι μια πρόταση συναινετική», είπε και τόνισε ότι η πρόταση με τον κ. Πολύδωρα δεν μπορεί να τύχει συναινέσεως. Αναδιατυπώστε την τροπολογία και ξανασκεφτείτε το ζήτημα του προέδρου του ΕΣΡ, είπε ο κ. Λυκούδης.


Συναινετική η πρόταση Πολύδωρα για τον Κ. Δουζίνα

«Το Σύνταγμα προβλέπει κατ΄αρχάς ομοφωνία και αν αυτή δεν επιτευχθεί, προβλέπει πλειοψηφία με τα 4/5 διότι το Σύνταγμα θέλει ευρύτατη συναίνεση», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας και προσέθεσε: «Σημαίνει ότι τα κόμματα πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους διαφορετικά δεν έχουμε ΕΣΡ».

Για την πρόταση αναφορικά με τον Βύρωνα Πολύδωρα είπε: «Ένα κόμμα της Αριστεράς επιλέγει κάποιον πολιτικό με μεγάλη πείρα, βασικό στέλεχος της δεξιάς παράταξης. Έχουμε μια ακόμα ενέργεια από την πλευρά του προεδρείου και της κυβέρνησης για να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

Για την προστασία του Δημοσίου η αναστολη και όχι κατάργηση, κατά τον κ. Βούτση

«Μετά από πάρα πολλή σκέψη και μετά από πολλές συζητήσεις με νομικούς, επελέγη αυτή η διατύπωση για να μην υπάρξουν απαιτήσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απέναντι στις αιτιάσεις σχετικώς με την διατύπωση της τροπολογίας Παππά, περί αναστολής του άρθρου του άρθρου 2Α του ν. 4339/2015 που αφορά την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών - όπως προστέθηκε με το άρθρο τρίτο του ν. 4367/2016.

«Το ότι λέει η τροπολογία ότι «αναστέλλεται» το άρθρο και δεν «καταργείται», δεν σημαίνει επιφύλαξη της κυβέρνησης ώστε να επιτραπεί κάτι άλλο» είπε ο κ. Βούτσης και εγγυήθηκε προσωπικώς χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση. «Η διατύπωση περί αναστολής είναι ακριβέστατη με την επιφύλαξη της οριστικής καταγραφής, όχι για να αλλάξει η απόφαση, αλλά για να μην υπάρξουν ενδιάμεσα εύλογες ή μη εύλογες, αλλά πάντως σοβαρές αιτιάσεις και προσδοκίες, εκ μέρους όσων ήταν υπερθεματιστές στον διαγωνισμό», προσέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Μεϊμαράκης κατά Τσίπρα

Στα αδιέξοδα που δημιουργεί η υφιστάμενη διαδικασία για την συγκρότηση των ανεξάρτητων αρχών, αναφέρθηκε o Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σημείωσε επίσης ότι η δημοσιοποίηση ονομάτων δεν βοηθάει, πολύ περισσότερο που εν προκειμένω το ζήτημα αφορά τα κανάλια.

«Δεν κάνει να λέμε δημοσίως ονόματα. Ο πρωθυπουργός πρέπει να περιοριστεί στα δικά του καθήκοντα και να αφήσει εσάς να ασκήσετε τον ρόλο σας. Όπως έδρασε ο πρωθυπουργός, ήθελε μάλλον να κάψει και αυτή την προσπάθεια», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση.

«Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και αντί η κυβέρνηση να έρθει και να βοηθήσει εσάς στο έργο σας, έφερε ένα νόμο που αφαίρεσε αρμοδιότητες από το ΕΣΡ», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και παρατήρησε ότι η «γέφυρα» για την οποία σήμερα μιλάει η κυβέρνηση, θα μπορούσε να είχε γίνει πέρσι αντί για τον νόμο 4339/2015. 

Δεν συμμερίστηκε επίσης την άποψη ότι η πρόνοια περί «αναστολής» της κυβερνητικής τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι για να μην εγείρουν απαιτήσεις υπερθεματιστές. Δήλωσε επίσης ότι η τροπολογία αυτή της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. 

«Η κυβέρνηση καλλιεργεί την καχυποψία διότι επέλεξε να αναμιχθεί στον ποιον θα προτείνει η Διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ», είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι εκείνη που σαμποτάρει τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Χριστοδουλοπούλου: Γιατί το ΕΣΡ δεν έκανε διαγωνισμό;

«Το ΕΣΡ είχε πάντα τις αρμοδιότητες να κάνει διαγωνισμό, να κάνει την αδειοδότηση. Δεν το έκανε ποτέ. Τους εγκάλεσε κανείς γι΄αυτό; Έλειπε η πολιτική βούληση που το ΕΣΡ δεν είχε το σθένος να προχωρήσει το διαγωνισμό», είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) και είπε ότι επί κυβερνήσεως Παπαδήμου, είχε κατατεθεί στη Βουλή διάταξη από τον κ. Βορίδη που μετέφερε αρμοδιότητα στον υπουργό για τον αριθμό των αδειών. 

Σε σχέση με την υποψηφιότητα του Β. Πολύδωρα, παρατήρησε ότι «πραγματικά δεν είναι θέμα προσώπου» αλλά εκείνο που απαιτείται είναι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ - και επειδή δεν αρκεί για να ενεργοποιήσει ένα διαγωνισμό το ΕΣΡ από μόνο του, χρειάζεται μια πολιτική πρωτοβουλία για την ενεργοποίηση του διαγωνισμού

Κατάργηση του νόμου Παππά και πρόταση κοινής αποδοχής για τα πρόσωπα του ΕΣΡ, ζήτησε ο Μάριος Γεωργιάδης

Ο Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων υπογράμμισε ότι το ΕΣΡ πρέπει να συσταθεί άμεσα αλλά όχι με λύσεις προσχηματικές. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια δεσμευτική τελική πρόταση προς ψήφιση ως προς τα άτομα και να καταργηθεί προηγουμένως ο νόμος Παππά. «Δεν μπορώ να συναινέσω υπό αυτές τις συνθήκες», είπε ο βουλευτής.

Να επιστρέψει το κράτος τα λεφτά στους καναλάρχες, ρωτά ο Μάκης Μπαλαούρας

Το ΣτΕ παρακολουθούσε επί 27 χρόνια αυτήν την αεροπειρατεία και είπε ότι η κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι απαράδεκτη και αντισυνταγματική, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας.

« Η ΝΔ κατέθεσε μια πρόταση η οποία ουσιαστικά μιλάει για μια μη διαγωνιστική διαδικασία. Δηλαδή τι θα κάνει το κράτος, θα δίνει τις άδειες με ένα ευτελές τίμημα; Θα βάλει προϋποθέσεις και υποχρεώσεις για τους εργαζόμενους;», είπε ο κ. Μπαλαούρας και απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ ρώτησε: «Δηλαδή πείτε ευθέως τι θέλετε; Να επιστρέψει το κράτος τα λεφτά στους καναλάρχες;».


Δανέλλης: Διαφωνεί το Ποτάμι για Πολύδωρα

«Λυπάμαι που η κυβέρνηση έχασε μια ιστορική ευκαιρία να πιστωθεί την ανασύνταξη και ρύθμιση ενός κρίσιμου πεδίου και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής. Επέλεξε αντί για τις συνταγματικές επιταγές, το νόμο Παππά, τον απερίγραπτο διαγωνισμό και τα όσα ακολούθησαν την απόφαση του ΣτΕ», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης και πρόσθεσε ότι η σημερινή τροπολογία της κυβέρνησης, δεν έχει την ευψυχία της κατάργησης της αρχικής διάταξης Παππά.

Είπε ακόμη, ότι ο προταθείς για πρόεδρος του ΕΣΡ δεν βρίσκει σύμφωνο το Ποτάμι και έκανε έκκληση να μην προχωρήσει η διάσκεψη σε ψήφιση αυτής της πρότασης, ώστε να υπάρξει μια πρόταση που θα καλύπτει τα εχέγγυα μιας απόφασης που ο συνταγματικός νομοθέτης επιτάσσει.

Αδέκαστος ο Πολύδωρας, λέει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος

«Το ΣτΕ είχε πάρει το 2011 απόφαση, ότι όλο το τοπίο είναι αντισυνταγματικό, και ακολούθησε η απόφαση για την υποχρέωση είσπραξης τελών συχνοτήτων. Ο περίφημος διαγωνισμός για την DIGEA δεν έγινε από το ΕΣΡ», είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τόνισε ότι το ΕΣΡ ήταν ανύπαρκτο, σημειώνοντας ότι είχε φτάσει μέχρι του σημείου να έχει σχεδόν ισόβιο πρόεδρο.

Ανέφερε επίσης ότι «δεν είναι ο νόμος Παππά, αλλά ένας νόμος που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία».

Για τον Βύρωνα Πολύδωρα είπε ότι είναι αδέκαστος και ποτέ δεν είχε σχέση με οτιδήποτε απαξίωσε το πολιτικό προσωπικό, εδώ και χρόνια.

Κακλαμάνης: Για κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Πολύδωρας

«Περίμενα ότι η κυβέρνηση θα άρπαζε την ευκαιρία και θα έφερνε σήμερα μια γενναία τροπολογία, θα την ψηφίζαμε όλοι, και μετά με τη γνωστή διαδικασία θα ερχόμασταν στο γραφείο σας κύριε πρόεδρε να βρούμε την κοινή συνισταμένη στα πρόσωπα για το ΕΣΡ», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στην συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής. «Αντί αυτών, η κυβέρνηση έφερε μια άτολμη τροπολογία, μια τροπολογία σαν να θέλει ο κ. Παππάς να περιορίσει τις πολιτικές απώλειες διότι είχε επάνω του το θέμα» συμπλήρωσε.

«Είμαι φίλος και έχω κοινούς αγώνες με τον Β. Πολύδωρα. Αλλά αυτά τα δύο δεν θα με έκαναν να αποστώ από την συντεταγμένη θέση του κόμματος μου. Πρέπει όμως να πω, ότι βλέποντας τον Β. Πολύδωρα στην ΕΡΤ, μου έδωσε την εικόνα ότι δεν τον ενδιέφερε η θέση για το ΕΣΡ, αλλά η θέση της κυρίας Γεροβασίλη στον επόμενο ανασχηματισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης. 

Πολιτικά καταχρηστική η στάση της αντιπολίτευσης για τον Α. Συρίγο

«Πολιτικά καταχρηστική» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά και στάση της αντιπολίτευσης στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος. «Τίποτα δεν μας εμποδίζει σήμερα να προχωρήσουμε σε απόφαση για το ΕΣΡ. Οι αναφορές στα πρόσωπα είναι ρητορικές, διότι ακόμη και αν δεν υπήρχαν αυτά τα πρόσωπα σήμερα, πάλι δεν θα καταλήγαμε σε απόφαση», ανέφερε.

Για τον Β. Πολύδωρα είπε, ότι παρότι είναι αντίθετος πολιτικά μαζί του, είναι ένας άνθρωπος έντιμος με μακρά θητεία στο δημόσιο βίο.

Τραγάκης: Εκλογές γιατί η κυβέρνηση κάνει κακό στον τόπο

«Η ΝΔ δεν κατέθεσε νομοθετική πρωτοβουλία αν και θα μπορούσε», είπε ο Γιάννης Τραγάκης και πρόσθεσε: «Εμείς μεταφέραμε όλες τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ όπως ορίζει το Σύνταγμα. Η κυβέρνηση μας κατηγόρησε ότι δεν κάνουμε διαγωνισμό. Εμείς είπαμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε που συμπίπτουμε και που διαφωνούμε για να βρούμε μια καλή συμφωνία που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκλογές και θα ζητάει εκλογές, όχι για το ΕΣΡ αλλά διότι πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση περισσότερο κακό παρά καλό κάνει στον τόπο», δήλωσε ο κ. Τραγάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου