Πολύδωρα και Μορώνη προτείνει το Μαξίμου για το ΕΣΡ

Το πρόσωπο του Βύρωνα Πολύδωρα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτεί ο θεσμός, απαντά η ΝΔ και ζητάει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, την οποία, όπως λέει, θα καταθέσει η ίδια στη Βουλή, για να επιστραφούν στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα και που του αφαιρέθηκαν για να δοθούν στον κ. Παππά.
Την αναγκαιότητα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις, υπογραμμίζει σε δήλωσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και τονίζει ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Όπως αναφέρει ο κ. Παππάς, "είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής, περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο νόμος 4339/15".

"Τη Δευτέρα το πρωί θα κατατεθεί διάταξη που καταργεί τη διάταξη 2Α του νόμου 4339/15, η οποία μετέφερε τις αρμοδιότητες από το ΕΣΡ στην κυβέρνηση", δηλώνουν άλλες κυβερνητικές πηγές και εξηγούν:



"Όλες οι αρμοδιότητες, καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του, επανέρχονται με αυτόν τον τρόπο στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης".Η ΝΔ ωστόσο επιμένει ότι η κυβέρνηση παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια, αμφισβητώντας παράλληλα τις ικανότητες του πρώην στελέχους της, κ. Πολύδωρα.



"...Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.
Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή...
Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί".Τιμητική χαρακτήρισε, στο μεταξύ, ο Βύρων Πολύδωρας την πρόταση της κυβέρνησης προς το πρόσωπό του, για την προεδρία του ΕΣΡ. Ξεκαθάρισε ότι καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.


Πριν από λίγο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, θα προτείνει τον κ. Ροδόλφο Μορώνη ως αντιπρόεδρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου