Επιτέλους! Ο Μπομπ Ντύλαν απάντησε

Πάνω από δύο εβδομάδες πέρασαν από την ανακοίνωση του Νόμπελ Λογοτεχνίας, μέχρι να εμφανιστεί ο φετινός νικητής, Μπομπ Ντύλαν και να ξεκαθαρίσει αν αποδέχεται ή όχι το βραβείο.
Αφού κατηγορήθηκε ως αλαζόνας από μέλος της Σουηδικής Ακαδημίας, λόγω της ανεξήγητης σιωπής του, ο 75χρονος έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, περιγράφοντας πως ένιωσε όταν πληροφορήθηκε ότι κέρδισε το Νόμπελ. Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, Daily Telegraph, ο Μπομπ Ντύλαν παραδέχθηκε ότι του είναι δύσκολο να το πιστέψει:

Έμεινα άφωνος. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω...είναι καταπληκτικό, απίστευτο. Ποιος ονειρεύεται κάτι τέτοιο; 
Ο πολυσχιδής καλλιτέχνης δήλωσε ότι θέλει να παραστεί στην τελετή των Νόμπελ, αν είναι δυνατόν, τον Δεκέμβριο. Είναι ο πρώτος μουσικός που κερδίζει το Νόμπελ Λογοτεχνίας.

Ο Ντίλαν, που μέχρι τώρα δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο, επικοινώνησε και με τη γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας, Σάρα Ντάνιους και της είπε ότι αποδέχεται την τιμή. Η τελετή απονομής θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου, στη Στοκχόλμη και στη διάρκειά της ο βασιλιάς της Σουηδίας θα απονείμει στους νομπελίστες τα βραβεία τους.

Ο τραγουδοποιός δεν είχε κάνει μέχρι τώρα κανένα σχόλιο για τη βράβευσή του (που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών, 900.000 δολάρια) παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Σουηδικής Ακαδημίας, που απονέμει τα βραβεία, να έρθει σε επαφή μαζί του.


«Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν ο Μπομπ Ντίλαν θα συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις, στη διάρκεια της Εβδομάδας των Νόμπελ, τον Δεκέμβριο, στη Στοκχόλμη», ανακοίνωσε χθες Παρασκευή, το Ίδρυμα Νόμπελ.
ΠΗΓΗ: The Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου