Αδιευκρίνιστος παραμένει ο στόχος της βομβιστικής επίθεσης στα ΕξάρχειαΑδιευκρίνιστος παραμένει, έως και αυτή την ώρα, ο στόχος της χθεσινοβραδινής βομβιστικής επίθεσης στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, γεγονός που προβληματίζει τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές.
Αρχικά, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ασχολούνται με την υπόθεση, εξέφρασαν την εκτίμηση ότι στόχος ήταν το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι στον πρώτο όροφο μένει η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ο άγνωστος που προειδοποίησε τηλεφωνικά για την έκρηξη, ανέφερε μόνο τη διεύθυνση που επρόκειτο να γίνει.

Ειδικότερα, το τηλεφώνημα έγινε στις 22:20 χτες το βράδυ, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στον zougla.gr και ο άγνωστος που τηλεφώνησε ανέφερε πως επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην οδό Ιπποκράτους 112, τονίζοντας ότι δεν είναι φάρσα.

Η έκρηξη, ωστόσο, σημειώθηκε περίπου επτά λεπτά νωρίτερα, όταν ακόμα η Αστυνομία απέκλειε την περιοχή, κάτι που, επίσης, προβληματίζει τις Αρχές.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν πιθανότατα μέσα σε σακούλα, δεμένη σε μία κολόνα φανοστάτη, σε ύψος περίπου ένα μέτρο από το έδαφος, μπροστά στο βιβλιοπωλείο και την είσοδο της πολυκατοικίας.

Ο μηχανισμός δεν ήταν μεγάλης ισχύος, αλλά από την έκρηξη έσπασαν πολλά τζάμια, τόσο στο βιβλιοπωλείο, όσο και στα γύρω κτίρια και προκλήθηκαν ζημιές σε τρία ΙΧ αυτοκίνητα. ΄Ενα από αυτά ανήκει σε αστυνομικό που υπηρετεί στο Τμήμα Εξαρχείων, αλλά εκτιμάται ότι δεν ήταν αυτό ο στόχος.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής περιμένουν ανακοίνωση με ανάληψη ευθύνης, προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης.

Σε αυτή τη φάση, τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι να ήταν στόχος το βιβλιοπωλείο, το οποίο έχει βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου, ή το σπίτι της εισαγγελέως, η οποία χειρίζεται την υπόθεση Βγενόπουλου, ή και τα δύο.

Σημειώνεται ότι το περασμένο καλοκαίρι έγιναν άλλες δύο επιθέσεις σε βάρος δικαστικών και συγκεκριμένα στις 2/6/2016 και στις 28/7/2016, με παγιδευμένα δέματα που εστάλησαν στα σπίτια τους, τα οποία εξουδετερώθηκαν έγκαιρα. Για τις ενέργειες αυτές δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης μέχρι στιγμής.

Απο τον τόπο της χτεσινής έκρηξης έχουν περισυλλεγεί λίγα υπολείμματα από τους πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, τα οποία μεταφέρθηκαν για έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου