Λαγκάρντ: Βιώσιμο χρέος και σοβαρές μεταρρυθμίσεις οι προϋποθέσεις συμμετοχής του ΔΝΤ

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι «οι όροι συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν έχουν αλλάξει».
Η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να επισπεύσει την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, τις οποίες χαρακτήρισε «αναγκαίες» και σημείωσε ότι «έχει υπάρξει κάποια πρόοδος αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Για να συμμετάσχουμε σε πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας απαιτούνται βιώσιμο χρέος και σοβαρές μεταρρυθμίσεις» ενώ λίγο μετά είπε «οι όροι μας είναι γνωστοί εδώ και καιρό και δεν έχουν αλλάξει από τότε».

Όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία, η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχθηκε πως παραμένει υποτονική για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά «Το κλειδί είναι να δράσουμε άμεσα» συμπλήρωσε. Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε την αναγκαιότητα «μεγαλύτερης συνεργασίας, προκειμένου να τονωθεί η ανάπτυξη και να επιμεριστούν καλύτερα τα οφέλη της οικονομίας».

Τέλος, σε ερώτηση σχετική με το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σημείωσε ότι αρκετές τράπεζες θα πρέπει να ελέγξουν και να αναπροσαρμόσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου