Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό

Μετά τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας, φαίνεται πως «παίρνει μπροστά» ο ανασχηματισμός. Προσπάθεια Α. Τσίπρα να «γυρίσει το κλίμα», εν μέσω διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Αναμένονται αλλαγές και σε επίπεδο δομών.
Η λήψη των χθεσινών αποφάσεων από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ για την αναμόρφωση των εσωκομματικών οργάνων του κόμματος, δείχνει ότι η αναδόμηση θα επηρεάσει και την κυβέρνηση. Ο Α. Τσίπρας επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχει πλέον ενιαίο κέντρο λήψης αποφάσεων και έκφρασης ανάμεσα σε κυβέρνηση και κόμμα, προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την προαναγγελία της Όλγας Γεροβασίλη για «δομικό ανασχηματισμό», φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα και για κυβερντηικό ανασχηματισμό. «Ο στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη και αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας. Όπου υπάρχουν δυσλειτουργίες, ,λόγω δομών των υπουργείων, πρέπει να υπάρξει λύση. Πρέπει να δούμε τις συνθήκες της εποχής. Πρόσωπα καινούργια πάντα υπάρχουν.

Αναζητείται «βαλβίδα αποσυμπίεσης»

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα αναδομηθεί η κυβέρνηση μετά τις αλλαγές που θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα μπορούσαν να μπουν και πρόσωπα εκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ανοικτός στις κοινωνικές δυνάμεις που τον στήριξαν και κατά συνέπεια και σε άλλα πρόσωπα», είχε δηλώσει η Ο. Γεροβασίλη.

Ο Α. Τσίπρας προτίθεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές της δομής αλλά και των προσώπων, σε μια προσπάθεια να ανακοπεί το αρνητικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων, εν μέσω διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση. Δεν επιβεβαιώνονται μέχρι τώρα τα σενάρια που κάνουν λόγο για αποχώρηση Σκουρλέτη, Δρίτσα και Μπαλτά. Είναι πολύ πιθανό να προστεθούν εξωκοινοβουλευτικοί, προκειμένου να υπάρξει «άνοιγμα» της κυβέρνησης σε κοινωνικές τάξεις και παρατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου