Αμφιλεγόμενες "εκμυστηρεύσεις" του προέδρου Ολάντ, έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογ'εςΠροβληματισμοί σχετικά με «ένα πρόβλημα» με το Ισλάμ, μετάνοια για το μέτρο στέρησης της ιθαγένειας, σχόλια με επίκεντρο την «αγένεια» του Νικολά Σαρκοζί: έξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ αυξάνει τις«εκμυστηρεύσεις» του σε δημοσιογράφους, χωρίς βέβαια να έχει επιβεβαιώσει ακόμη επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για μια ακόμη θητεία.
Οι τοποθετήσεις του αυτές, οι οποίες προκάλεσαν ποικίλα σχόλια, αποτελούν αποσπάσματα ενός βιβλίου με τον τίτλο «Ένας πρόεδρος δεν θα έπρεπε να το πει αυτό», το οποίο έγραψαν δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας Le Monde έπειτα από ώρες συζητήσεων με τον Γάλλο πολιτικό εδώ και πολλά χρόνια.

Προέρχονται επίσης από μια συνέντευξη που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα l'Obs υπό τον τίτλο «Είμαι έτοιμος» κι ενώ ο Σοσιαλιστής πρόεδρος δεν έχει επισήμως ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

«Την 23η Ιουλίου του 2014, υποβάλαμε στον επικεφαλής του Κράτους το εξής ερώτημα, με τρόπο εκουσίως προκλητικό: "Αποτελεί ταμπού σήμερα, ως στέλεχος της Αριστεράς, να λέτε ότι υπάρχει πάρα πολλή μετανάστευση;". Δεν περιμέναμε την απάντηση: "Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές αφίξεις, μετανάστευση που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ" πέταξε» έγραψαν οι δύο δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου